sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Εμάνουελ Ινσούα: Ο μπακ που βάζει γκολάρες! (vids)

Ο Εμάνουελ Ινσούα δε σκοράρει πολύ, αλλά όταν το κάνει, ξεσηκώνει το φίλαθλο κοινό. Διαβάστε το θέμα του sportfm.gr.

Όταν το καλοκαίρι η Λας Πάλμας έκανε πρόταση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Εμάνουελ Ινσούα, δεν ήταν λίγοι αυτοί, οι οποίοι υποστήριζαν την άποψη ότι ο Αργεντινός πρέπει να πωληθεί. Βλέπετε, στην περίοδο λιτότητας για την πράσινη ΠΑΕ, τα χρήματα ήταν απαραίτητα. Όμως, οι Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Δώνης, είχαν άλλη γνώμη.

Ο «σκύλος», όπως είναι το παρατσούκλι του, ήθελε να αποχωρήσει, έχοντας στο μυαλό του τη σεζόν που είχε περάσει και τις πολλές δυσκολίες στην ομάδα. Όμως, τα όσα του είπαν ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής του «τριφυλλιού», τον έκαναν να αναθεωρήσει. Πλέον, μετά και τη φετινή χρονιά, ο Ινσούα δηλώνει τον Παναθηναϊκό «οικογένειά του» και… γουστάρει που φοράει την πράσινη φανέλα.

Ο Αργεντινός κάνει μια εξαιρετική σεζόν. Έχει παίξει σε 23 ματς στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας, μάλιστα, σκοράρει δυο φορές, ενώ μετράει και δυο εμφανίσεις στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ινσούα έχει εξελιχθεί σε βασικό και αναντικατάστατο ποδοσφαιριστή στην αριστερή πλευρά της άμυνας και σε έναν από τους πιο πολύτιμους παίκτες της ομάδας του Γιώργου Δώνη.

Ο 27χρονος δε βλέπει συχνά δίχτυα. Συνολικά, σε δυο σεζόν έχει βάλει τρία γκολ με την πράσινη φανέλα. Όταν, όμως, στέλνει την μπάλα στο πλεκτό, ξεσηκώνει το γήπεδο. Όλα του τα τέρματα με το «τριφύλλι» είναι πανέμορφα, όπως αυτό που σημείωσε κόντρα στον Αρη. Εκπληκτική σκέψη να αφήσει την μπάλα κάτω από τα πόδια για τον Άλτμαν, σπριντ μέχρι την περιοχή, και μυθικό σκάψιμο της μπάλας και μάλιστα από κοντινή απόσταση. Γκολ – μαγεία από τον Αργεντινό και κρίμα που το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών και δεν ήταν εκεί ο κόσμος να το απολαύσει και να αποθεώσει τον παίκτη.



Στρώσιμο με… τακουνιά και σουτ με το εξωτερικό

Το πρώτο… χτύπημα από τον Ινσούα είχε έρθει πέρυσι. 24 Φεβρουαρίου του 2018 και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λαμία, στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Οι «πράσινοι» προηγούνται 1-0 με γκολ του Μουνιέ στο 48’. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 64’, ο Αργεντινός μπακ σημειώνει ένα πανέμορφο γκολ. Υποδέχεται την μπάλα έξω από την περιοχή, κάνει τακουνάκι για να αδειάσει τον αντίπαλο αμυντικό και σουτάρει με εξωτερικά φάλτσα για να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα. Γκολ – ποίημα…



Σπριντ, συνεργασία με τον Μακέντα και γκολ

Πάμε στη φετινή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας 5-1, στις 24 Νοεμβρίου του 2018. Στο 62’ κι ενώ το σκορ είναι 3-0, ο Ινσούα μεταβιβάζει στον Μακέντα. Ο Ιταλός βλέπει το σπριντ του Αργεντινού, του δίνει την μπάλα με υπέροχο τρόπο και ο τελευταίος αφού πρώτα «σκάει» την ντρίπλα στον αντίπαλο του, σουτάρει δυνατά, σκοράρει και αποθεώνεται από συμπαίκτες και οπαδούς!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x