Επικαιρότητα

Δανίκας για Τζόκερ στον ΣΚΑΪ: Η στάση της αντιπολίτευσης είναι υποκριτική

Ο κ. Δανίκας υποστήριξε πως αυτό που συμβαίνει στην πολιτική σκηνή με αφορμή την ταινία Τζόκερ «είναι υποκρισία».

Για τον σάλο που έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με την ταινία «Τζόκερ» μίλησε στον ΣΚΑΪ ο κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Δανίκας.

Ο κ. Δανίκας υποστήριξε πως αυτό που συμβαίνει στην πολιτική σκηνή με αφορμή την ταινία «είναι υποκρισία», υπενθυμίζοντας πως ο νόμος αυτός υπήρχε και επί εποχή ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ίδιο συνέβαινε και επί Τσίπρα» είπε ο κ. Δανίκας και προσέθεσε πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν άλλαξε το νόμο, με αφορμή τη στάση της αντιπολίτευσης και τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα. 

Ωστόσο, θεωρεί πως η ταινία είναι επικίνδυνη πολιτικά, καθώς προβάλλει έναν πρωταγωνιστή που δεν έχει πολιτική συνείδηση και οι νέοι μπορεί να ταυτιστούν.

Παρόλα αυτά ο κ. Δανίκας υποστηρίζει πως ο νόμος σχετικά με τις κατάλληλες ηλικίες για παρακολούθηση ταινιών πρέπει να καταργηθεί και η ευθύνη πρέπει να πάει αποκλειστικά στους γονείς, καθώς είναι θέμα ανατροφής.

Σχετικά με την παρέμβαση της αστυνομίας είπε πως από τη στιγμή που υπήρχε ο νόμος η αστυνομία δεν είχε άλλη επιλογή.

Τέλος, επεσήμανε ότι οι επιτροπές βλέπουν τις ταινίες πριν προβληθούν και αποφασίζουν τις ηλικίες που θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν, προσθέτοντας για άλλη μια φορά ότι η στάση όσων είναι αντίθετοι στην θέασή της από ανηλίκους είναι υποκριτική.

Όσον αφορά την ίδια την ταινία, ο κ. Δανίκας θεωρεί πως θα «σαρώσει» τα βραβεία Όσκαρ, καθώς είναι εξαιρετική από όλες τις απόψεις.
 
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x