Την πεποίθηση πως τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα υπενθυμίζουν στην Τουρκία ότι οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο κι ότι μπορεί να έχει συνέπειες διαφορετικά εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της συνεδρίασης.

Δεν διευκρίνισε εάν οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 κρατών-μελών θα εγκρίνουν στο κοινό ανακοινωθέν την επιβολή ποινών σε βάρος της Άγκυρας, όπως περικοπή προενταξιακών κονδυλίων και «πάγωμα» δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

«Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή την εκτεταμένη συζήτηση και την ομόφωνη τοποθέτηση πάρα πολλών συναδέλφων, τα αποτελέσματα, όταν θα δημοσιευθούν, θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο κ. Δένδιας.

Ο ΥΠΕΞ σημείωσε πως οι ομόλογοί του τοποθετήθηκαν ομόθυμα σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα έναντι των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός που τον εντυπωσίασε θετικά.

Προσερχόμενοι αρκετοί υπουργοί Εξωτερικών καταδίκασαν την συμπεριφορά της Άγκυρας, όμως απέφυγαν να δεσμευτούν για λήψη απόφασης σχετικά με επιβολή ποινών.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube