Επικαιρότητα

Δένδιας: Διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ

Η συνάντηση ξεκίνησε περίπου στις 9.30 το πρωί, σε αίθουσα του ξενοδοχείου όπου έχει καταλύσει η πολυπληθής αμερικανική αποστολή.

Τη διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμα του στο Twitter, με αφορμή την επίσκεψη του αμερικανού ομολόγου του στην Ελλάδα.

«Υποδέχτηκα τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο, στην πρώτη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Επιβεβαιώνονται οι ισχυροί δεσμοί και η διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας στο tweet του.

«Με την Ελλάδα μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα» τόνισε από πλευράς του λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον κ. Πομπέο στη Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η συνάντηση ξεκίνησε περίπου στις 9.30 το πρωί, σε αίθουσα του ξενοδοχείου όπου έχει καταλύσει η πολυπληθής αμερικανική αποστολή.

Στη συνάντηση είναι παρόντες -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ, ο οποίος υποδέχθηκε τον κ. Πομπέο τα μεσάνυχτα, κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x