Επικαιρότητα

Δυστύχημα στα Τέμπη: Στα 166 χλμ η ταχύτητα του τρένου

Με 166 χιλιόμετρα την ώρα έτρεχε η επιβατική αμαξοστοιχία πριν τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη.

Με μεγάλη ταχύτητα κινείτο η επιβατική αμαξοστοιχία πριν τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη, που έχει μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό 40 νεκρούς και 72 τραυματίες, ενώ υπάρχουν βάσιμοι φόβοι πως οι νεκροί θα αυξηθούν.

«Η ταχύτητα της επιβατικής αμαξοστοιχίας ήταν166 χιλιόμετρα την ώρα. Πήγε στο ρεύμα καθόδου που ερχόταν η εμπορική με χαμηλότερη ταχύτητα. Η εμπορική αμαξοστοιχία μόλις έβγαινε από το τούνελ και δεν υπήρχε οπτική επαφή από τα φώτα για να αποφευχθεί έστω και την ύστατη στιγμή η σύγκρουση», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αστυνομικός συντάκτης Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

«Έξι από τους 72 τραυματίες είναι στην εντατική. Τα κλιμάκια έχουν λάβει δείγματα DNA από συγγενείς πρώτου βαθμού για τουλάχιστον 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι 40 νεκροί. Υπολείπεται ένα νούμερο 10 ατόμων, που είναι στα συντρίμμια του δεύτερου και τρίτου βαγονιού και αν ισχύει θα ανέβει ο αριθμός στους 50 νεκρούς. Οι έρευνες συνεχίζονται στο δεύτερο και τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας. Υπάρχουν απανθρακωμένα σώματα, γι’ αυτό θα χρειαστεί η διαδικασία ταυτοποίησης», πρόσθεσε.

«Για 12 λεπτά και για μια απόσταση 18 χιλιομέτρων οι δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν στην ίδια γραμμή. Δεν υπήρχε καμία επαφή του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς, όπως προκύπτει. Ο σταθμάρχης υποστήριξε πως πάτησε το κουμπί για να αλλάξει τη γραμμή, αλλά το σύστημα δεν υπάκουσε. Όπως και να είχε, έπρεπε να κάνει οπτικό έλεγχο, που δεν έκανε. Ο 59χρονος πρόσφατα έγινε σταθμάρχης και τοποθετήθηκε στην υπηρεσία του πριν 1,5-2μήνες, δεν είχε την εμπειρία που θα απαιτείτο για να λειτουργήσει καλύτερα. Οι ευθύνες είναι πολλές, ακόμη και το σύστημα δεν λειτουργεί από το 2000 παρότι έχει αγοραστεί. Υπήρχε πρόβλημα στη μετακίνηση αυτών των σύγχρονων αμαξοστοιχιών, το δίκτυο δεν μπορούσε να διασφαλίσει την ασφάλεια», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x