Επικαιρότητα

Ερντογάν: Απαράδεκτο για τις ΗΠΑ-Πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου»

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν τηρούν δίκαιη στάση μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ - Ο Ερντογάν παραδέχθηκε δημοσίως και επισήμως ότι η Άγκυρα κατασκοπεύει με drones τα ελληνικά νησιά.

Συνέντευξη στο κανάλι CNN Turk έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας στο οποίο και συμμετείχε.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε για άλλη μια φορά το ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα «πρέπει να τα αποστρατιωτικοποιήσει».

Παράλληλα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «είναι απαράδεκτα στέλνουν τόσα οχήματα από τη Σάμο στη Λέσβο» , ενώ ανέφερε ότι δεν τηρούν δίκαια στάση μεταξύ χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Είναι απαράδεκτο για τις ΗΠΑ να στέλνουν τόσα οχήματα από τη Σάμο στη Λέσβο. Όλα αυτά εντοπίστηκαν από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.. Όχι μόνο το εντοπίσαμε, αλλά και αμερικανικά τεθωρακισμένα χρησιμοποιούνται για να μας απειλήσουν. Εμείς λέμε στις ΗΠΑ, δεν θα βρείτε σύμμαχο σαν την Τουρκία. Έχουμε προειδοποιήσει και τις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Στείλαμε την τελευταία μας επιστολή στις 17 Σεπτεμβρίου στoν ΟΗΕ. Η Ελλάδα πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Αγνοεί αυτό το θέμα και αποφεύγει να συναντηθεί. Εδώ, βλέπουμε ότι έχουν κλείσει τον διεθνή δικαστικό δρόμο. Εάν είστε υπέρ της διεθνούς δικαίου, γιατί αποφεύγετε να συναντηθείτε; Σύμφωνα με τη Λωζάνη, τα μέρη αυτά υπόκεινται σε ειδικό καθεστώς. Στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 9 αμερικανικές βάσεις. Η προσδοκία μας από τις ΗΠΑ είναι να οδηγήσουν την Ελλάδα σε λανθασμένους υπολογισμούς και να μην χειραγωγήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη»

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x