Ισόβια συν τριάντα χρόνια κάθειρξη επέβαλαν τα αμερικανικά δικαστήρια στον διαβόητο μεξικανό λαθρέμπορο ναρκωτικών Χοακίν Eλ Τσάπο Γκουσμάν, ευρύτερα γνωστός απλώς ως «Ελ Τσάπο».

Οι δικαστές έκριναν τον 62 βαρόνο ναρκωτικών ένοχο για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος το οποίο αποκτήθηκε από έκνομες ενέργειες αλλά και για οπλοχρησία- οπλοκατοχή, έπειτα δίκη η οποία διήρκεσε 11 εβδομάδες.

Ο «Ελ Τσάπο», ισχυρότερος έμπορος ναρκωτικών στον κόσμο θεωρείται πλέον βέβαιο πως έπειτα από μακροχρόνια εγκληματική δράση που περιλαμβάνει εκτός των άλλων εισαγωγή παράνομων ουσιών στις ΗΠΑ, σχεδιασμό και καθοδήγηση καρτέλ κοκαΐνης, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, βίαιες ενέργειες και ανθρωποκτονίες από πρόθεση, θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του πίσω από τα κάγκελα των φυλακών, μεταδίδει το SKY NEWS.

Μιλώντας στο δικαστήριο πριν από την καταδίκη του, είπε ότι η παραμονή του στις φυλακές των ΗΠΑ ήταν «ψυχολογικά, συναισθηματικά, πνευματικά βασανιστήρια 24 ώρες την ημέρα».

Ισχυρίστηκε εκτός των άλλων ότι στερήθηκε του δικαιώματος της δίκαιη δίκη και ότι στοχοποιήθηκε από τις δικαστικές αρχές οι οποίες δεν αντιμετώπισαν την περίπτωση του με αμεροληψία.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube