Επικαιρότητα

Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια για το 2020 (vid)

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «βασική προτεραιότητά μας φέτος είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων» 

Σε 4,2 εκατομμύρια ανέρχονται τα εμβόλια κατά της γρίπης που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Υγείας για τη φετινή χρονιά, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι βασική προτεραιότητά μας φέτος είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων προκειμένου να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας. 

Υπενθύμισε δε, ότι από σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, άρχισε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και υπογράμμισε πως από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά θα αρχίσει ο εμβολιασμός «κατά κύριο λόγο» των ευπαθών ομάδων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ασθενείς με χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά και ζήτησε για άλλη μία φορά την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως είναι η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών.

«Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά πρέπει όλοι να επιδείξουμε σοβαρότητα» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος και με την πανδημία του κορωνοϊού.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου η οποία από την πλευρά της ανέφερε ότι η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη και ότι «ο εμβολιασμός της γρίπης θα γίνεται παράλληλα με την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της επιδημίας».

Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι «σε κανένα μέρος του κόσμου, η συνύπαρξη του κορωνοϊού με τη γρίπη, δεν έχει μεταβάλλει τα προγράμματα των εμβολιασμών».

«Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τους εμβολιασμούς από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο. Στη χώρα μας η προτεραιότητα είναι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η κ. Θεοδωρίδου, υπογράμμισε ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που εφαρμόζεται φέτος θα δώσει στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας, καθώς και για τις ομάδες που εμβολιάζονται. 

Παρενέβησαν επίσης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η επικεφαλής του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα Marianna Trias, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, o Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και η Καθηγήτρια Μαρία Τσολιά.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x