Επικαιρότητα

Κορωνοϊός-Μαγιορκίνης: Σε φάση 3 και το εμβόλιο της Pfizer - Δεδομένα ίσως μέσα στον Οκτώβριο

Τι ανέφερε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοιού στην Ελλάδα στην σημερινή έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης

Σε 416 ανέρχονται σήμερα τα κρούσματα, ενώ η Αττική παραμένει στο επίκεντρο, ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την έναρξη της ενημέρωσης σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με τη συρροή στο κρουαζιερόπλοιο, όπως εξήγησε ο καθηγητής αρχικά βρέθηκα 12 συμπτωματικά άτομα με οριακά αποτελέσματα, ενώ στον δεύτερο και τρίτο έλεγχο βγήκαν αρνητικά.

Επίσης, έγινε έλεγχος σε επιφάνειες του πλοίου, από τον οποίο δεν προέκυψε τίποτα ανησυχητικό.

Όσον αφορά τα εμβόλια, ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, ο οποίος είπε ότι το εμβόλιο τύπου mRNA της Pfizer, έχει ξεκινήσει μελέτες φάσης 3 και αναμένεται να γίνουν οι κλινικές δοκιμές μέσα στον Οκτώβριο. 

Πιθανόν να υπάρξουν δεδομένα αποτελεσματικότητας μέσα στον Οκτώβριο, ενώ το εμβόλιο θα παρέχεται σε δύο δόσεις, όπως και εκείνο της Moderna. Αν έχει επιτυχία, θα έχει, μέχρι τέλος του 2020, διαθεσιμότητα πολλών εκατομμυρίων δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Moderna βρίσκεται επίσης, στη φάση 3 και αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλος του 2020 με αρχές του 2021.
 
Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x