Δικαστήριο του Παρισιού αποφάνθηκε τη Δευτέρα ότι η Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδα ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης (RN), και άλλα στελέχη του κόμματός της θα στερηθούν του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, καθώς κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση κοινοτικών κονδυλίων.
Το ερώτημα είναι για πόσο διάστημα θα στερηθεί του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Το δικαστήριο είπε ότι η Μαρίν Λεπέν θα αποκλειστεί από το να διεκδικήσει δημόσιο αξίωμα, αλλά ο πρόεδρός του δεν έχει διευκρινίσει ακόμη για πόσο καιρό και εάν η απόφαση θα έχει άμεση ισχύ.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η ηγέτιδα της ακροδεξιάς δήλωσε αθώα, κάνοντας λόγο για «επιχείρηση εξόντωσης», και αναμένεται να ασκήσει έφεση.
Πηγή: skai.gr
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






