Επικαιρότητα

Μέλος Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμων στον bwinΣΠΟΡ FM: «Κανείς δεν νομιμοποιείται να πει ότι δεν γνώριζε»

Ο Ηλίας Τρευλός, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμων, τόνισε πως οι αρμόδιοι γνώριζαν αλλά δεν έπραξαν τα δέοντα για να αποφευχθεί μια τραγωδία σαν αυτή των Τεμπών.

Όχι μία και δύο, αλλά επτά ανακοινώσεις είχαν γίνει από το καλοκαίρι από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων προειδοποιώντας για τους κινδύνους ενός δυστυχήματος σαν κι αυτού που έγινε στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς. Ο Ηλίας Τρευλός, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμων, μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ήταν ξεκάθαρος ως προς τους έχοντες την ευθύνη, ενώ τόνισε πως αν δεν ληφθούν… χθες τα απαραίτητα μέτρα και δεν επανδρωθούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες μπορούμε να έρθουμε ξανά αντιμέτωποι με τραγωδίες.

«Από το καλοκαίρι έχουμε εκδώσει επτά ανακοινώσεις επισημαίνοντας όλα τα ατυχήματα που έχουν συμβεί και την αναγκαιότητα να παρθούν μέτρα. Η τελευταία ανακοίνωση ήταν μια ύστατη έκκληση, γιατί είχαν προηγηθεί πολλά ατυχήματα. Οι αναφορές και επισημάνεις έχουμε γίνει γνωστές τόσο στα όργανα σωματείων της ομοσπονδίας, έχουν τεθεί υπόψη στη διοίκηση του ΟΣΕ, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σε όλες τις αρχές. Δεν νομιμοποιείται να πει κανένας ότι δεν γνώριζε», τόνισε.

«Υπάρχει μια διαχρονική ευθύνη. Το 2017 άρχισε η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου και ολοκληρώθηκε το 2019. Έμεινε η διαχείριση της υπομονής στον ΟΣΕ υπό την εποπτεία του δημοσίου. Υποχρηματοδοτήθηκε ο σιδηρόδρομος, δεν προσλήφθηκε το απαραίτητο προσωπικό ώστε να υπάρχουν έμπειροι υπάλληλοι σε κάθε θέση και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μη θέλοντας κι αυτή να δαπανήσει χρήματα για την ασφάλεια αφού το θεωρούσε κόστος, όλα αυτά είχαν ως συνέπεια στο πώς συντηρείται το τροχαίο υλικό. Έχουν ενταχθεί στη λειτουργία του σιδηροδρόμου άνθρωποι με διαφορετικές μορφές απασχόλησης και αυτή η κούραση μπορεί να έφερε και λανθασμένες ενέργειες. Αν οι κυβερνώντες όλα αυτά τα χρόνια είχαν φροντίσει να ολοκληρωθούν τα έργα τουλάχιστον για την ηλεκτρονική παρακολούθηση, η οποιαδήποτε αστοχία ή παράλειψη θα είχε προληφθεί και θα είχε αποφευχθεί αυτή η τραγωδία που βιώνουμε», πρόσθεσε.

«Βρίσκονται εκατοντάδες εκατομμύρια και τα μοιράζουν αριστερά και δεξιά. Έπρεπε να βρεθεί τρόπος για να δοθούν τα απαραίτητα χρήματα. Αν δεν ληφθούν απαραίτητα μέτρα χθες, θα έχουμε τη συνέχιση αυτή της κατάστασης. Ανάγκη και αίτημά μας είναι να προσληφθούν εργαζόμενοι και να αναλάβουν τις κενές νευραλγικές θέσεις που εξυπηρετούνται από ανθρώπους με μπλοκάκια. Ίσως χρειαστούν 2-3 χρόνια για να καλυφθούν οι θέσεις, βάλτε και την προσαρμογή τους, καταλαβαίνετε πόσο καιρό θα χρειαστούμε για να έχουμε έμπειρο προσωπικό», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x