Επικαιρότητα

Πρόεδρος μηχανοδηγών στον bwinΣΠΟΡ FM: «Μας έλεγαν ότι τα συστήματα θα λειτουργήσουν κάποια στιγμή»

Για τις συνθήκες που επικρατούν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά και τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM, o πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας.

Τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη μετά τη μετωπική σύγκρουση των συρμών ανέλυσε στον Μιχάλη Τσόχο, μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 o πρόεδρος των σιδηροδρόμων, Κώστας Γενηδούνιας.

Αρχικά ο κύριος Γενηδούνιας ανέφερε: «Eίναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Τη διαχείριση της υποδομής και της κυκλοφορίας την έχει ο ΟΣΕ. Η δημόσια υποδομή δίνει τις οδηγίες στα τρένα.

Τα συστήματα ασφαλείας έχουμε καταγγείλει εδώ και καιρό ότι δεν λειτουργούν. Ακόμα και αν υπάρχει ανθρώπινο λάθος, ο μηχανοδηγός θα δει μπροστά του ένα κόκκινο φανάρι το οποίο τον προειδοποιεί ότι έρχεται ένα άλλο τρένο. Αυτά τα φανάρια δεν λειτουργούν».


Για το σύστημα της τηλεδιοίκησης: «Eκεί ο διαχειριστής της γραμμής θα έβλεπε ότι έχει τοποθετήσει δύο τρένα στην ίδια γραμμή, μετωπικής σύγκρουσης. Ούτε αυτό λειτουργεί».

Για το τρίτο σύστημα: «Αυτό το σύστημα ''καλύπτει'' ουσιαστικά τα προηγούμενα δύο και θα ακινητοποιούσε τα τρένα πριν τη μετωπική σύγκρουση».

Μάλιστα ο πρόεδρος των μηχανοδηγών αποκάλυψε ότι η απάντηση που λάμβαναν αναφορικά με τις βλάβες ήταν: «Θα λειτουργήσει σήμερα, αύριο, κάποια στιγμή. Στείλαμε εξώδικο τον Οκτώβριο γιατί χτυπούσαμε τις πόρτες και δεν μας άκουγε κανείς. Μας έστειλαν και αυτοί εξώδικο επειδή θεωρούσαν ότι κάτι δεν είπαμε σωστά. Η συγκεκριμένη γραμμή θα έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2004 και ολοκληρώθηκε τελικά το 2018. Όταν πήγαμε να μπούμε μέσα δεν λειτουργούσε τίποτα».


Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών στον bwinΣΠΟΡ FM:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x