Επικαιρότητα

Ο νικητής των παιχνιδιών

Στην κορυφή των πωλήσεων παιδικών παιχνιδιών, παγκοσμίως, «πάτησε» η Λέγκο, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, επικρατώντας της Μπάρμπι, που ήρθε δεύτερη.

Την ξεκάθαρη προτίμησή τους στα περίφημα Λέγκο έδειξαν τα μικρά παιδιά, «πικραίνοντας» τη Μπάρμπι που κατείχε μέχρι τώρα τα παγκόσμια πρωτεία στα παιδικά παιχνίδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων που έγιναν το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014, η παρέα της Μπάρμπι παραχώρησε τη θέση της στα Λέγκο, τα οποία αναδείχθηκαν σε best seller στην κατηγορία των παιχνιδιών για παιδιά.

Η γκάμα των παιχνιδιών Lego διαθέτει 16 νέες φιγούρες, από τους κύριους χαρακτήρες της ταινίας, από τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τον Αβραάμ Λίνκολν μέχρι … το Panda Guy.

Η δανέζικη εταιρεία Lego είδε τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται, μετά την τεράστια επιτυχία του The Lego Movie, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δείτε το σχετικό video:



Όλα τα παραπάνω συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων κατά 11% μέχρι τον Ιούλιο του ’14, υποσκελίζοντας την Barbie, το «καμάρι» της Mattel, που, όμως, σημείωσε μειώσεις.

inner

Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πει κανείς αν το σύνολο του έτους οι πωλήσεις θα επιβεβαιώσουν την πρωτοκαθεδρία της Lego.

Στο «οπλοστάσιό» της υπάρχουν και άλλες κλασικές σειρές παιχνιδιών, όπως τα Lego City, Lego Technic και Lego Star Wars, που συνεχίζουν να είναι πολύ ελκυστικές.

Το … κουβάρι της Lego Group άρχισε να ξετυλίγεται το 1932 στη Δανία.

Ωστόσο, χρειάσθηκε να φθάσουμε στο 1958 για να δούμε για πρώτη φορά το διάσημο σχήμα «τούβλου», συνώνυμο, πλέον, της Lego και άλλα 20 χρόνια (1978) μέχρι να κάνει την εμφάνισή του το πρώτο ανθρωπάκι με κινούμενα χέρια και πόδια.


Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x