Επικαιρότητα

Πάνω από 51.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό σε Αγγλία και Ουαλία

Tο υπουργείο έχει σταματήσει εδώ και μέρες να δίνει ημερήσιες ενημερώσεις του αριθμού των νεκρών

Σε 51.611 ανέρχονταν οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Αγγλία και στην Ουαλία έως και τις 24 Ιουλίου, με βάση τα νεότερα εβδομαδιαία στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS).


Ο απολογισμός αυτός βασίζεται στην αναγραφή της Covid-19 ως αιτία θανάτου στα πιστοποιητικά θανάτου ακόμα και αν δεν είχε γίνει διαγνωστικό τεστ στο θανόντα.

Είναι κατά περίπου 9.500 υψηλότερος από τον απολογισμό για την ίδια περίοδο της υπηρεσίας Δημόσια Υγεία Αγγλίας (PHE) που επικαλείται το Υπουργείο Υγείας, απολογισμός που περιλαμβάνει μόνο θανάτους επιβεβαιωμένων φορέων.

Με βάση δε αυτά τα επίσημα στοιχεία από την PHE μέχρι και χθες Δευτέρα οι νεκροί σε όλη τη χώρα υπολογίζονταν σε 46.210.

Αν, ωστόσο, στα στοιχεία του ONS συνυπολογιστούν τα στοιχεία από τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και πιο πρόσφατοι θάνατοι, ο συνολικός απολογισμός των νεκρών του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνει περίπου τις 56.000.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο έχει σταματήσει εδώ και μέρες να δίνει ημερήσιες ενημερώσεις του αριθμού των νεκρών, καθώς η PHE παραδέχθηκε ότι προσμετρούσε θανάτους πολιτών που είχαν προσβληθεί από τον ιό ακόμα και αν είχαν αναρρώσει πριν από το θάνατό τους, που ως εκ τούτου μπορεί να οφειλόταν σε άλλο αίτιο.

Από το σύνολο των θανάτων από κορωνοϊό από την αρχή της πανδημίας σε Αγγλία και Ουαλία, το 29,7% σημειώθηκε σε οίκους ευγηρίας, σύμφωνα με το ONS.

Στην εβδομάδα έως και τις 24 Ιουλίου καταγράφηκαν 217 από κορωνοϊό, που είναι ο χαμηλότερος απολογισμός των τελευταίων 18 εβδομάδων.

Επίσης, η ίδια εβδομάδα είναι η έκτη συνεχόμενη στην οποία ο αριθμός των θανάτων από όλα τα αίτια είναι χαμηλότερος (κατά 1,8%) από το μέσο όρο θανάτων της προηγούμενης πενταετίας για την ίδια εβδομάδα.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x