Επικαιρότητα

Προς την Ελλάδα από το Γιβραλτάρ κατευθύνεται το ιρανικό τάνκερ (video)

Οι αρχές του Γιβραλτάρ απέρριψαν τα αιτήματα των ΗΠΑ να κατάσχουν το δεξαμενόπλοιο και να παραμείνει ακινητοποιημένο.

Στην Ελλάδα κατευθύνεται το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που κρατήθηκε για εβδομάδες από τις αρχές του Γιβραλτάρ και το οποίο βρέθηκε στην καρδιά της διπλωματικής κρίσης μεταξύ του Λονδίνου και της Τεχεράνης. Στις 11.20 το πρωί το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Μάλαγας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα πρακτορεία AP και Reuters επικαλούμενα τον ιστότοπο παρακολούθησης των κινήσεων των πλοίων Marine Traffic, το πλοίο που αναχώρησε το βράδυ της Κυριακής από το Γιβραλτάρ κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο με επόμενο προορισμό του την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Καλαμάτα. Εκτιμάται μάλιστα ότι θα φτάσει εκεί στις 25 Αυγούστου. Μέχρι στιγμής, όπως σημειώνεται δεν έχει εξακριβωθεί γιατί το δεξαμενόπλοιο κατευθύνεται στον συγκεκριμένο προορισμό ή εάν το δρομολόγιο θα μπορούσε να αλλάξει.

Το πλοίο Adrian Darya 1, που προηγουμένως είχε την ονομασία Grace 1, κατασχέθηκε από τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις δυτικά του στενού που οδηγεί στη Μεσόγειο την 4η Ιουλίου, εξαιτίας υποψιών ότι επρόκειτο να παραβιάσει κυρώσεις της ΕΕ μεταφέροντας αργό στη Συρία, σύμμαχο του Ιράν.

Οι αρχές του Γιβραλτάρ απέρριψαν τα αιτήματα των ΗΠΑ να κατάσχουν το δεξαμενόπλοιο και να παραμείνει ακινητοποιημένο.



Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x