Επικαιρότητα

Ο καθοδηγητής της επίθεσης στου Ρέντη έχει πρωταγωνιστήσει και σε άλλα επεισόδια - Τι οδηγίες έδωσε στον 18χρονο!

Όπως αποκαλύπτει το Law & Order, o καθοδηγητής όσων έγιναν στου Ρέντη φέρεται να είναι ένα άτομο ηλικίας 35-40 χρόνων, σύμφωνα με τον 18χρονο, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά επεισόδια.

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Law & Order για τον «οργανωτή» των επεισοδίων στου Ρέντη.

Ο καθοδηγητής φέρεται να είναι ένα άτομο ηλικίας 35-40 χρόνων, σύμφωνα με τον 18χρονο, ο οποίος, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά επεισόδια.

Αυτός σύμφωνα με τον 18χρονο τους είπε να πάνε έξω να την «πέσουν» σε αστυνομικούς και τους έδωσε πολεμοφόδια και ναυτικές φωτοβολίδες, που ήταν σε ένα σημείο έξω από το γήπεδο.

Είπαν στον 18χρονο ότι πάνε στον αγώνα για να κάνουν επεισόδια


«Δεν ήξερα πώς να την χρησιμοποιήσω και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή το ίδιο άτομο». Ο 18χρονος υποστηρίζει ότι δεν είδε το πρόσωπό του γιατί φορούσε full face με τους αστυνομικούς να μην τον πιστεύουν. Έχει περιγράψει τα ρούχα του, με τους αστυνομικούς να ερευνούν καρέ καρέ το βίντεο εσωτερικά του γηπέδου, προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Ο 18χρονος έπαιρνε συχνά εισιτήρια από τον σύνδεσμο και αυτήν τη φορά όταν του έδωσαν του είπαν ότι πάνε στον αγώνα για να κάνουν επεισόδια και επιθέσεις στους αστυνομικούς.

«Ήθελα να ρίξω προς τα πάνω, αλλά από το τράβηγμα και την ανάκρουση η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω, στροβιλίστηκε, έκανε ένα γκελ στο έδαφος και χτύπησε στο πόδι τον αστυνομικό. Ήταν στα 20-30 μέτρα από μένα, τον είδα να γονατίζει και άλλους αστυνομικούς να τρέχουν από πάνω του. Έβλεπα τη φωτιά πάνω στο πόδι του. Σοκαρίστηκα μπήκα στο γήπεδο, είπα στον 15χρονο αδερφό μου ότι χτύπησα έναν αστυνομικό, το είπα και στον φίλο μου που ήμασταν μαζί, και σε έναν ακόμη που πήρα τηλέφωνο. Όταν πήγα στο σπίτι το είπα στον μεγαλύτερο αδερφό μου και στη νύφη μου».

Όταν έμαθε πόσο σοβαρά τραυματισμένος ήταν ο αστυνομικός σοκαρίστηκε και πήγε στην εκκλησία του Αγίου Κυπριανού να ανάψει ένα κερί για να ζήσει ο αστυνομικός, όπως υποστήριξε.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν πληροφορίες για συγκεκριμένα άτομα, τα οποία δεν ήταν αυτά που εμπλέκονταν, αλλά περιόρισαν τον κύκλο υπόπτων.

Κατέληξαν σε δύο άτομα, μεταξύ των οποίων ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και τον αναγνώρισαν και άλλοι. Ο μάνατζερ του τράπερ βρισκόταν στο γήπεδο, έχει καταθέσει και προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει καθοδηγητικό ρόλο.

O καθοδηγητής του 18χρονου δεν ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες


Ο φερόμενος καθοδηγητής του 18χρονου δεν ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες, όπως αναφέρει.

Υπήρχαν και άλλα τουλάχιστον τέσσερα άτομα που φαίνεται να είχαν καθοδηγητικό ρόλο και τους είχαν πει εκ των προτέρων ότι πάνε για επεισόδια.

Οι αστυνομικοί έχουν 6-7 άτομα, που στο παρελθόν φέρεται να είχαν καθοδηγητικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση επεισοδίων και εκεί έχουν επικεντρώσει τις έρευνες. Κάποιοι από αυτούς είναι και στους προσαχθέντες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x