Επικαιρότητα

Φονικό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο οδηγός, ελεύθερη με όρους η συνοδηγός

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 26χρονος δεν απολογήθηκε επί της ουσίας και αρκέστηκε στο να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε την 21χρονη φοιτήτρια στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τη ζωή της έπειτα από πέντε μέρες μάχης στο νοσοκομείο.

Η 19χρονη συνοδηγός, η οποία επίσης είχε οδηγηθεί σήμερα στην ανακρίτρια, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο, ο κατηγορούμενος οδηγός δεν απολογήθηκε επί της ουσίας, τονίζοντας, κατά πληροφορίες, «ότι δεν είναι η ώρα να απολογηθώ», ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας.

Το κατηγορητήριο του αποδίδει τις πράξεις της επικίνδυνης οδήγησης που είχε αποτέλεσμα το θάνατο (κακούργημα), της εγκατάλειψης τροχαίου και της οδήγησης χωρίς δίπλωμα (πλημμελήματα).

Από την πλευρά της, η 19χρονη συνοδηγός, η οποία διώκεται ως απλή συνεργός στις δύο πρώτες πράξεις, αρνήθηκε το κατηγορητήριο. Κατά την απολογία της φέρεται να ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση δεν παρείχε ψυχική συνδρομή στην τέλεση του αδικήματος της επικίνδυνης οδήγησης με αποτέλεσμα τον θάνατο.

«Τρεις φορές ζήτησα από το οδηγό να σταματήσει και να κατέβω. Ήθελα να γυρίσω πίσω, αλλά εκείνος με καθησύχασε πιάνοντας το χέρι μου και διαβεβαιώνοντάς μου ότι όλα θα πάνε καλά», φέρεται να απολογήθηκε η ίδια.

Ο δικηγόρος της 19χρονης δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η συνοδηγός ζήτησε να επιστρέψουν στο σημείο όπου το αυτοκίνητο παρέσυρε την άτυχη κοπέλα, όπως επίσης και να κατέβει από το αυτοκίνητο – κάτι που όμως τελικά δεν έπραξε.



«Αλυσίδα ζωής» για τα όργανα της άτυχης 21χρονης


Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αξιολόγηση των οργάνων της 21χρονης, μετά την απόφαση δωρεάς που έλαβαν οι γονείς της και αύριο αναμένεται να γίνει γνωστό σε ποια νοσοκομεία θα κατευθυνθούν.

Ως εκ τούτου, η κηδεία της άτυχης φοιτήτριας δεν θα γίνει σήμερα, όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό, αλλά μετά το πέρας της όλης διαδικασίας.

Η 21χρονη, η οποία είναι εγκεφαλικά νεκρή, παραμένει στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου διασωληνωμένη και με αναπνευστήρα ώστε να διατηρούνται οι λειτουργίες των οργάνων που θα δώσουν ζωή σε συνανθρώπους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενδιαφέρον έδειξαν για την καρδιά και τους πνεύμονες το Ωνάσειο και για το ήπαρ και τα νεφρά το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x