Επικαιρότητα

Ελληνική αποστολή διάσωσης στην Τουρκία: Αναζητούμε και το παραμικρό ίχνος ζωής

Eνημέρωση στο υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης της Ελληνικής αποστολής στην Τουρκία

Ανείπωτο πόνο, μεγάλες καταστροφές και το δίλημμα ποιον θα σώσουν πρώτο, αντιμετωπίζουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής που έχει μεταβεί στη σεισμόπληκτη Τουρκία.

Ο Υποστράτηγος Αθανάσιος Μπαλάφας, προϊστάμενος του Κλάδου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, μετέφερε τις μαρτυρίες των συναδέλφων του που βρίσκονται στον τόπο που επλήγη από τον φονικό σεισμό.

Εμφανώς συγκινημένος, κυρίως ότι αναφέρθηκε στους συναδέλφους του κ.κ Νίκα και Αθανασόπουλο

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανασόπουλος είναι ο πυροσβέστης που ανέσυρε ζωντανό παιδάκι με την φωτογραφική κάμερα να απαθανατίζει να κλαίει.

«Δυόμισι μέρες είμαστε σε ένα οικοδομικό τετράγωνο . Αυτό δείχνει τη κλίμακα της καταστροφής. Είναι τεράστια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας προσθέτοντας πως «το αποτέλεσμα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι 5 ζωντανοί άνθρωποι που έχουν απεγκλωβιστεί από τα ερείπια κι άλλοι 5 νεκροί».

Περιγράφοντας το μέγεθος της καταστροφής ο υποστράτηγος ανέφερε πως « Δυστυχώς έχουμε αφήσει και κάποια νεκρά άτομα στα σημεία που υπάρχουν συντρίμμια» διευκρινίζοντας πως με βάση το πρωτόκολλο δεν μπορείς σε μια τέτοια καταστροφή να χάνεις χρόνο όταν δίπλα σου έχεις φωνές που σε καλούν για βοήθεια.

«Υπήρχαν φορές που αναγκαστήκαμε να ανασύρουμε νεκρούς επειδή γιατί πίσω τους υπήρχαν ζωντανοί», κατέληξε ο κ. Μπαλάφας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x