Επικαιρότητα

Προκαλεί η Τουρκία με υπερπτήσεις ανήμερα της Παναγίας

Οι τρεις υπερπτήσεις έγιναν από δυο ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Aναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Με υπερπτήσεις πάνω από Κίναρο, Λέρο και Κανδελιούσσα προκαλεί η Άγκυρα ανήμερα της Παναγίας, τη στιγμή μάλιστα που στην Τήνο βρίσκεται η πολική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας.

Οι τρεις υπερπτήσεις έγιναν από δυο ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Ειδικότερα έγιναν υπερπτήσεις στις 11:05 πάνω από τη νήσο Κίναρο και στις 11:08 πάνω από τα Μαύρα Λέρου, στα 27.000 πόδια αντίστοιχα. Επίσης, στις 11:19, έγινε υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα στα 23.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Πόσο πιθανό είναι να αλλάξει ρότα το τουρκικό γεωτρύπανο - Εξηγεί ο Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ
Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει ποιοτικά υπέρ της Ελλάδας τα δεδομένα σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, τόνισε ο Τάσος Χατζηβασιλείου, διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ στον ΣΚΑΪ μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα αλλά και για την πορεία του τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίτ Χαν.

Εξήγησε ότι η απόφαση της Τουρκίας να κινηθεί το γεωτρύπανο εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας, δείχνει ότι για την ώρα η Άγκυρα έχει «διαβάσει» σωστά τα μηνύματα.

«Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα έχουν τελειώσει. Το αντίθετο, τίποτα δεν είναι δεδομένο και μην εκπλαγεί κάνεις εάν η Τουρκία πιεστεί και αλλάξει ρότα το γεωτρύπανο μετά από τρεις τέσσερις ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γιατί το 2022 δεν είναι ίδιο με το 2020
Ο κ. Χατζηβασιλείου εξήγησε ότι το 2022, δεν είναι όπως το 2020 ούτε για την Ελλάδα, ούτε και για την Τουρκία. Όπως είπε ο αναθεωρητισμός έχει δοκιμαστεί και η Δύση καταλαβαίνει επιτέλους χειροπιαστά, τι σημαίνει στην πράξη. «Το έχει καταδείξει δυστυχώς η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι πλέον η Δύση δεν έχει την ίδια ανοχή απέναντι σε ηγέτες όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ταγίπ Ερντογάν, που παραβιάζει τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία.

Παράλληλα δεν είναι ίδια και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου, η χώρα μας έχει διεθνοποιήσει με μεγάλη επιτυχία την τουρκική παραβατικότητα.

«Κανείς εταίρος μας στη δύση δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας και από την άλλη έχουμε δύο διαφορετικά γνωρίσματα: γεωπολιτική σημασία για τη χώρα μας αυξημένη και έχουμε μια ενεργητική διπλωματία».

Αναφέρθηκε επίσης στην πολύ ισχυρή εθνική άμυνα της Ελλάδας, καθώς το εξοπλιστικό πρόγραμμα «τρέχει» και αυτό το αντιλαμβάνονται καλά οι γείτονές μας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x