sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Από Σίτι και Παρί, μέχρι Ολυμπιακό και Ζρίνσκι: Οι διψήφιες διαφορές στην Ευρώπη

Το sport-fm.gr. καταγράφει τις μεγαλύτερες διαφορές πρώτου και δεύτερου στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τι κοινό έχουν η Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ολυμπιακός και η Ζρίνσκι; Εκτός του ότι είναι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, τίποτα, θα σκεφτεί κανείς, όμως υπάρχει και κάτι άλλο.

Είναι, βλέπετε, μερικές από τις ομάδες που έχουν καταφέρει να χτίσουν διψήφια διαφορά από τους διώκτες τους στα πρωταθλήματα όπου μετέχουν.

Αφήνοντας εκτός λίγκες που έχουν ολοκληρωθεί, όπως η σουηδική, η νορβηγική, η λευκορώσικη και η φινλανδική, και εστιάζοντας στις διοργανώσεις που ξεκίνησαν μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, εντοπίζονται επτά όπου η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο έχει ήδη ξεφύγει.

Η μεγαλύτερη είναι το +14 της Σάλτσμπουργκ, που έχει 45 βαθμούς στην Αυστρία σε 18 ματς, με την Στουρμ Γκρατς να την βλέπει με το... κιάλι από τους 31.

Ευρώπη: Οι διψήφιες διαφορές στα πρωταθλήματα

Ακολουθεί το +13 της Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία, με την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να έχει μεν ένα ματς παραπάνω (19 έναντι 18) από τη Μαρσέιγ (που ισοβαθμεί με τη Νις στη 2η θέση) αλλά να είναι σαφές πως χρειάζεται... αυτοχειρία για να χαθεί ο τίτλος.

Στους δώδεκα βαθμούς είναι η διαφορά σε Βοσνία και Ουαλία, με τις Ζρίνσκι και Νιου Σεντς να έχουν αφήσει πολύ πίσω τις Τούζλα και Νιούταουν μετά από 19 και 17 αγωνιστικές αντίστοιχα.

Το μοναδικό... εντεκάρι το βρίσκουμε στα μέρη μας, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο +11 από την ΑΕΚ μετά από 15 ματς και να έχει εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας, στον δρόμο για το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.



Από εκεί και πέρα, η τελευταία ομάδα, χρονικά, που ξέφυγε σε διψήφιο αριθμό βαθμών από τον 2ο είναι η Μάντσεστερ Σίτι, που χάρη στο 2-2 της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ βρίσκεται στο +10 από τους Λονδρέζους – και στο +11 από τους “reds”, που όμως έχουν δώσει 20 ματς και όχι 21, όπως «πολίτες» και «μπλε».



Αντίστοιχη διαφορά έχει χτίσει στη Ρουμανία η Κλουζ, που μετρά 57 βαθμούς σε 21 αγώνες, δέκα περισσότερους από την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλες ομάδες που μπορεί να μην έχουν διψήφιο νούμερο να επιδείξουν, αλλά και πάλι έχουν δημιουργήσει ένα καλό μαξιλαράκι ασφαλείας.

Στο +9 βρίσκεται στη Γερμανία η Μπάγερν Μονάχου, όπως και η... Τρε Πένε, στο Σαν Μαρίνο, ενώ οκτώ βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο έχουν η Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία, η Χιμπέρνιανς στη Μάλτα και η Σουτιέσκα στο Μαυροβούνιο.

Τέλος, στο +7 έχουν ξεφύγει οι Τράμπζονσπορ (Τουρκία), Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο), Ζυρίχη (Ελβετία) και Σκούπι (Βόρεια Μακεδονία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x