sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φάκελος αριστερό χαφ: Πού μπορεί να βασιστεί ο Αλμέιδα για την τριάδα αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη;

Η ΑΕΚ ξεκινάει από την Τρίπολη μια εβδομάδα με τρία απαιτητικά ματς χωρίς τους Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Ροδόλφο Πισάρο και το sport-fm.gr προσπαθεί να μπει στο μυαλό του Ματίας Αλμέιδα.

Η επανέναρξη της Stoiximan Super League βρίσκει την ΑΕΚ στην ίδια, δύσκολη, κατάσταση όπως και πριν τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Με αρκετές απουσίες, σε ένα χρονικό διάστημα με συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι οποίοι είναι καθοριστικοί τόσο για να είναι κοντά στην κορυφή ή ακόμα και σε αυτή στο πρωτάθλημα, όσο και στη διεκδίκηση της πρόκρισης στον όμιλο… θανάτου του Europa League.

Λιβάι Γκαρσία απών, Εζεκιέλ Πόνσε απών, Άρολντ Μουκουντί απών, οι δυο τελευταίοι λόγω ενοχλήσεων τέθηκαν νοκ άουτ πριν το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα καλείτε να διαχειριστεί μια περίεργη συνθήκη στη θέση του αριστερού χαφ. Οι Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Ροδόλφο Πισάρο θα βρίσκονται στα πιτς, τουλάχιστον, στην τριάδα αγώνων της εβδομάδας που ξεκινάει σήμερα (22/10) με τον Αστέρα, στο ευρωπαϊκό ραντεβού με τη Μαρσέιγ και στο ντέρμπι «δικεφάλων» στην OPAP Arena με τον ΠΑΟΚ την άλλη Δευτέρα (30/10), κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η θέση να μένει «γυμνή» μέσα σε ένα πρόγραμμα… φωτιά.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει δείξει, με πειστικό τρόπο εδώ και 1,5 χρόνο, πως έχει απαντήσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται και το sport-fm.gr σας παραθέτει τους παίκτες που μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή στα αριστερά, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς.

Ο Πινέδα φωνάζει (παντού) παρών


Η πιο safe επιλογή που θα μπορούσε να πει κανείς, προσπαθώντας να μπει στο μυαλό του «Πελάδο» είναι ο Ορμπελίν Πινέδα. Ο MVP του περσινού πρωταθλήματος είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος «στρατιώτης» της αγωνιστικής φιλοσοφίας του 49χρονου και χωρίς υπερβολή οι μόνες θέσεις που δεν έχει καλύψει στην ΑΕΚ είναι του επιθετικού, του στόπερ και φυσικά του τερματοφύλακα! Πόσω μάλλον, τώρα, σε έναν ρόλο που γνωρίζει άριστα καθώς αγωνίστηκε στα αριστερά τόσο φέτος, όσο, κυρίως, πέρσι.
Φάκελος αριστερό χαφ: Πού μπορεί να βασιστεί ο Αλμέιδα
Συγκεκριμένα, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2022 που πάρθηκε η απόφαση ο Γκατσίνοβιτς να περάσει την πόρτα του χειρουργείου ο Μεξικανός πήρε θέση στα αριστερά και είχε σημαντική συνεισφορά στο comeback της Ένωσης που την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σκόραρε στο ευρύ 4-0 επί του Βόλου στην τελευταία αγωνιστική του ημερολογιακού έτους, ενώ με το δικό του τέρμα έκρινε το ντέρμπι στην OPAP Arena μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, σπάζοντας παράλληλα και το «πράσινο» αήττητο μέχρι εκείνη την αγωνιστική. Στη συνέχεια βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στα «τρίποντα» με Παναιτωλικό (4-1) και Άρη (3-0), ενώ με την επιστροφή του Σέρβου επέστρεψε στον άξονα.


Ωστόσο, στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ο Αλμέιδα όποτε χρειάστηκε λύσεις στα αριστερά στράφηκε ξανά στις πολύτιμες υπηρεσίες που του προσφέρει ο 27χρονος, καθώς φανέλα βασικού πήρε και στις διπλές αναμετρήσεις με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στις οποίες η Ένωση εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους του Europa League. Παρόλα αυτά, ο «Πελάδο» χρησιμοποιεί τον Πινέδα και μέσα στον αγώνα στα αριστερά, ενώ γενικότερα η παρουσία του εκεί κάνει πιο «σφιχτή» την ΑΕΚ, υπό την έννοια ότι στο κέντρο δίνεται η δυνατότητα να παίζουν μαζί οι Νταμιάν Σιμάνσκι και Γενς Γιόνσον.

Το ερωτηματικό με Τσούμπερ και ο Ζίνι που είναι έτοιμος για την ευκαιρία


Αν τελικά ο Αλμέιδα κρίνει πιο σωστό να παραμείνει στον άξονα ο Πινέδα, τότε μια πολύ πιθανή λύση είναι του Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός στην περίοδο που αγωνιζόταν στην Bundesliga έπαιζε, κυρίως, στα αριστερά, όπως επίσης και στα περισσότερα παιχνίδια του με την εθνική Ελβετίας. Μάλιστα, στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα σε αυτό τον χώρο τον βλέπαμε να παίρνει θέση, ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν με την έλευση του Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός στα δυο πρώτα παιχνίδια του περσινού πρωταθλήματος χρησιμοποίησε τον 32χρονο στα αριστερά, σε μια χρονική περίοδο που η Ένωση προσπαθούσε να βρει τη χημεία και τους αυτοματισμούς της, έκτοτε όμως δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά εκεί ως βασικός, αφού πάρθηκε η απόφαση να αλλάξει θέση και ρόλο κατά τη διάρκεια της σεζόν, η οποία -με βάση τα αποτελέσματα και τους αριθμούς του- αποδείχθηκε επιτυχημένη. Ο Ελβετός μετακινήθηκε πιο κεντρικά, ενώ με την απουσία του Αραούχο στα playoffs πήρε φανέλα βασικού και ήταν καταλυτικός παράγοντας του τίτλου με τρία γκολ και δυο ασίστ στους έξι αγώνες που έκριναν τον πρωταθλητή Ελλάδας.
Φάκελος αριστερό χαφ: Πού μπορεί να βασιστεί ο Αλμέιδα
Προφανώς, με τις απουσίες των Γκατσίνοβιτς και Πισάρο ο Τσούμπερ είναι πιθανό να επιστρατευτεί για τα αριστερά, ξέρει τη θέση, η κλάση και η εμπειρία του είναι δεδομένη, ωστόσο, παραμένει ερωτηματικό πώς θα ανταποκριθεί αφού υπηρετεί κάτι άλλο στο αγωνιστικό στυλ που θέλει να βλέπει ο Αλμέιδα την ομάδα του.

Βέβαια, για τη θέση του αριστερού χαφ υπάρχει και ο Ζίνι. Ένα παιδί που είναι έτοιμο να… εκραγεί, υπό την έννοια ότι τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά ταιριάζουν στα «θέλω» του «Πελάδο», ο οποίος, μην ξεχνάμε, είναι ο βασικός παράγοντας που ο νεαρός από την Αγκόλα μπαίνει όλο και περισσότερο στο rotation των νταμπλούχων Ελλάδας.

Ο 21χρονος άφησε θετική εικόνα στην προετοιμασία, ενώ η παρουσία του στο φετινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχε σκορπίσει χαμόγελα στον οργανισμό των «κιτρινόμαυρων». Ο Ζίνι σε ένα χρονικό σημείο του αγώνα που η μπάλα… έκαιγε, έδειξε ποδοσφαιρικό θράσος και πήρε πολλές ενέργειες πάνω του, ξυπνώντας την ΑΕΚ που δυσκολευόταν να φτάσει με προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή.


Με δεδομένο ότι οι Γκατσίνοβιτς και Πισάρο θα απουσιάζουν μέχρι και το ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Αγκολέζος θα πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ δεν θα προκαλεί έκπληξη να τον δούμε να αγωνίζεται και ως βασικός σε κάποιο από τα τρία προσεχή παιχνίδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x