F1

Φερστάπεν: Τα μονοθέσια είναι υπερβολικά γρήγορα για καλούς αγώνες

Ο Μαξ Φερστάπεν νιώθει ότι τα τωρινά μονοθέσια δε βοηθάνε το θέαμα στους αγώνες.

Το παράπονο του για τα μονοθέσια της F1 εξέφρασε ο Μαξ Φερστάπεν. Ο οδηγός της Red Bull πιστεύει ότι τα μονοθέσια είναι υπερβολικά γρήγορα για να γίνουν καλές μάχες στην πίστα.

«Τα μονοθέσια είναι πολύ γρήγορα αυτόν τον καιρό, και εξαιτίας αυτού δε μπορείς να ακολουθήσεις ένα άλλο μονοθέσιο. Μπορούσα να ακολουθήσω τον Βάλτερι στα 1,2-1,3 δευτερόλεπτα για δύο γύρους, αλλά δε γίνετα να πλησιάσεις άλλο. Στις αργές στροφές χάνεις τόσο πολύ κάθετη δύναμη που δεν έχεις καθόλου πρόσφυση. Οπότε όλες αυτά παίζουν ρόλο, και εξαιτίας όλων αυτών των παραμέτρων έχουμε βαρετούς αγώνες» δήλωσε ο Ολλανδός.

Σχετικά με τις αλλαγές του 2021 ο Φερστάπεν δε πιστεύει ότι θα βοηθήσουν πολύ: «Θέλουν να κάνουν κάποιες αλλαγές για την επόμενη χρονιά, χάνοντας λίγη κάθετη δύναμη. Αλλά τα μονοθέσια είναι πολύ γρήγορα, και πολύ πλατιά επίσης, ούτε αυτό βοηθάει».

Ο Ολλανδός δεν άφησε ασχολίαστη και τη Mercedes, που κυριαρχεί στο πρωτάθλημα. «Θέλουν να είναι ευγενικοί, αλλά βαθιά μέσα θέλουν να τους διαλύσουν όλους. Αυτό θα ήθελα να κάνω κι εγώ. Θα ήθελα να τους διαλύσω και να ρίξω γύρο σε όλους. Αλλά στις συνεντεύξεις πρέπει να είσαι πολιτικά ορθός μερικές φορές και να λες «είναι βαρετά», τι άλλο θα έλεγαν;» σχολίασε ο Φερστάπεν.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαζαράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x