F1

Φέτελ: «Αν δεν γίνει ''πράσινη'', η Formula 1 θα εξαφανιστεί - Άχρηστοι οι τωρινοί κανονισμοί»!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ευαισθητοποιημένος σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και γνωστός για τις πράσινες δράσεις του κατά της κλιματικής αλλαγής, τόνισε πως η Formula 1 πρέπει να αλλάξει!

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ!

Γνωστός για την ευαισθησία του σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και για τις πράσινες δράσεις του κατά της κλιματικής αλλαγής, τόνισε πως η Formula 1 πρέπει να αλλάξει, ειδάλλως θα εξαφανιστεί!

Ο Γερμανός οδηγός της Aston Martin τέθηκε ανοιχτά ενάντια στα σχέδια της Formula 1 αναφορικά με τις πράσινες τακτικές της και τους φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες του σήμερα και του αύριο.

Μιλώντας, λοιπόν, στο πλαίσιο του GP Τουρκίας σε δημοσιογράφους, ο Φέτελ είπε: «Είναι αρκετά παράξενο, γιατί η Formula 1 δεν είναι πράσινη. Ζούμε σε μια εποχή όπου υπάρχουν καινοτομίες και αρκετοί τρόποι να γίνει η Formula 1 πράσινη, δίχως να χάσουμε το θέαμα, τον ενθουσιασμό, την ταχύτητα, την πρόκληση και το πάθος μας. Έχουμε τόσους πανέξυπνους μηχανικούς, που μπορούν να βρουν πολλές λύσεις. Αλλά οι τωρινοί κανονισμοί, παρά το γεγονός πως έχουμε πολύ αποδοτικούς κινητήρες, είναι άχρηστοι. Δεν είναι τεχνολογία, που θα αγοράσεις για τον δρόμο όταν αποφασίσεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο. Ποια είναι η συσχέτιση; Νομίζω ότι υπάρχουν ορισμένες λύσεις που μιλούν κάποιοι για το μέλλον του αθλήματος όσον αφορά τους κανονισμούς, που θα είχαν περισσότερη σχέση με την αυτοκίνηση. Αν δεν έρθουν αυτές οι αλλαγές δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Αν δεν εφαρμοστούν οι αλλαγές, τότε η Formula 1 θα εξαφανιστεί. Και μάλλον θα είναι για το καλύτερο. Ξέρουμε πως έχουμε κάνει λάθη και δεν πρέπει να τα επαναλάβουμε».

Αναφέρθηκε, δε και στα συνθετικά καύσιμα, τονίζοντας: «Δεν είμαι ειδικός στα καύσιμα, αλλά είμαι μεγαλύτερος οπαδός των συνθετικών καυσίμων από τα βιοκαύσιμα. Είναι απόλυτα σωστό για τη Formula 1 να ψάχνει τρόπους υιοθέτησης εναλλακτικών και συνθετικών καυσίμων. Αλλά προς ώρας θα έχουμε μόνο 10% e-fuels στους κινητήρες από το 2022, το οποίο τεχνολογικά δεν είναι καινοτομία. Ήδη μπορείς εδώ και πολλά χρόνια να αγοράσεις τα καύσιμα αυτά. Αυτό δεν καλύπτει τις προσδοκίες της Formula 1, που θέλει να είναι πρωτοπόρος. Απλά αντιδράμε στις εξελίξεις αντί να ηγούμαστε. Οι κινητήρες θα είναι παγωμένοι για τα επόμενα χρόνια και αυτό σημαίνει μηδέν πρόοδος. Αυτό θα φέρει το σπορ υπό τεράστια πίεση, γιατί τα επόμενα 5 χρόνια θα αλλάξουν πολλά στον κόσμο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x