Γιώργος Πετρίδης

ΑΕΚ για κούπα και βγαλμένη από τα καλύτερα σχέδια του Παπαθεοδώρου

Οι παίκτες της ΑΕΚ έτρωγαν... σίδερα και «δάγκωσαν» τη Σαραγόσα για να πάρουν πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του BCL. Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Όποιος έλεγε πριν από τον ημιτελικό της ΑΕΚ με τη Σαραγόσα ότι η ομάδα του Παπαθεοδώρου θα νικήσει με 24 πόντους (και σχεδόν κατοστάρα) κατεβάζοντας τελείως ταχύτητα στο τελευταίο δεκάλεπτο, μάλλον θα τον θεωρούσαν τρελό.

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες της Ένωσης εμφανίστηκαν με το μαχαίρι στα δόντια, ξεδίπλωσαν στο παρκέ κατά γράμμα τα σχέδια του Παπαθεοδώρου και «δάγκωσαν» την ισπανική ομάδα, η οποία έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει κι έμοιαζε να μην ξέρει που πατάει και που βρίσκεται...

Για να αντιληφθούμε λίγο τι εστί Σαραγόσα, αρκεί να αναφέρουμε ότι ήταν 3η (πίσω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης) στην ACB, όταν αυτή διεκόπη τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας. Και να προστεθεί εδώ ότι σε μεγάλο βαθμό διατήρησε τον κορμό της.

Αλλά όπως συνέβη και στον προημιτελικό με τη Νίμπουρκ, έτσι και τώρα οι «κιτρινόμαυροι» φάνηκαν απόλυτα διαβασμένοι στο παιχνίδι του αντιπάλου και δεν επέτρεψαν -παρά ελάχιστα- στους Ισπανούς να βρουν ρυθμό και να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες.

Ας ξεκινήσουμε από την άμυνα, που ήταν καθοριστική όταν χρειάστηκε και ήταν αυτή που έδωσε το έναυσμα για το «πάρτι», αλλά και την απαιτούμενη ώθηση για το επιθετικό κρεσέντο που ακολούθησε. Με σωστές αλλαγές λοιπόν στα μαρκαρίσματα και κορμιά έτοιμα να πέσουν στη... φωτιά, η ΑΕΚ περιόρισε -ή μάλλον εκμηδένισε- την ισχυρή φροντ-λάιν του Οκάμπο και δεν άφησε τους ποιοτικούς Μπέντσινγκ, Τόμπσον και Χλίνασον να την πληγώσουν.



Η προαναφερθείσα τριπλέτα ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους (οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν... αναίμακτοι) με 7/19 εντός παιδιάς: κόντρα στην Τενερίφη οι ίδιοι είχαν 39 πόντους με 12/24 εντός παιδιάς! Από τη στιγμή δε, που οι «κιτρινόμαυροι» ήλεγξαν και την εναέρια κυκλοφορία εξασφαλίζοντας τα ριμπάουντ, τότε τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Από ‘κει και πέρα, στο κομμάτι της επίθεσης τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά και διακρίναμε την ίδια συγκέντρωση και καθαρό μυαλό με αυτά του προημιτελικού κόντρα στους Τσέχους. Θέλετε και απόδειξη; 25 ασίστ και 9 λάθη εναντίον της Νίμπουρκ, 23 ασίστ και 9 λάθη (μόλις 3 στο πρώτο μέρος) κόντρα στη Σαραγόσα! Και μιλάμε για νοκ άουτ παιχνίδια, με την πίεση να βαράει κόκκινο...

Επιπροσθέτως, έγινε φανερό ότι οι προσωπικότητες της Ένωσης είναι αποφασισμένοι να πάρουν σπίτι τους το τρόπαιο και να αποδείξουν ότι δεν έχουν... τελειώσει από το μπάσκετ. Όταν έχεις τη δυνατότητα να βγάζεις τον Λάνγκφορντ και να βάζεις τον Ράις που θύμισε κάτι από τον Ράις του 2014 ή να βλέπεις τον Λοτζέσκι να έρχεται ζεστός από τον πάγκο (11 πόντοι σε 6,5 λεπτά συμμετοχής) και να εκτελεί σαν σε προπόνηση έξω από τα 6,75 μ., τότε δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι ανησυχίας.



Συν τοις άλλοις, ο επιθετικός πλουραλισμός της Ένωσης συνεχίστηκε και σήμερα, με 11 παίκτες να σκοράρουν, 6 εκ των οποίων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Μάλιστα, συνδυάστηκε και από εξαιρετικό μοίρασμα του χρόνου συμμετοχής, όπως δηλαδή συνέβη και εναντίον της Νίμπουρκ.

Τώρα... κούπα λοιπόν για την ΑΕΚ, που καλείται να επιβεβαιώσει την καλή της κατάσταση, αλλά και να ανεβάσει ακόμα υψηλότερα τα στάνταρ απόδοσής της, καθώς η Μπούργος είναι ένα εξαιρετικό, φορμαρισμένο και δουλεμένο σύνολο, που διαθέτει βαθύτερο πάγκο από τις υπόλοιπες του τουρνουά.

Υ. Γ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει κάνει καταπληκτικό κοουτσάρισμα στα δύο πρώτα ματς του Final-8 και με τον τρόπο που καθοδηγεί τους παίκτες του από τον πάγκο, νιώθεις ότι είναι πιο ήρεμος και ώριμος από ποτέ.

Υ. Γ. 2 Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος επιτέλους βγάζει στο παρκέ όλα αυτά που ακούγαμε τόσα χρόνια για το ταλέντο του και δείχνει έτοιμος να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερο ρόλο.

Υ.Γ. 3 Πέμπτος τελικός σε λιγότερο από 3 χρόνια για την ΑΕΚ του Αγγελόπουλου...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x