Γιώργος Πετρίδης

Όποια ομάδα κι αν υποστηρίζεις, βγάζεις το καπέλο στον Μάκη Αγγελόπουλο

Ένας οραματιστής και επίμονος παράγοντας, που αψήφησε κρίσεις και εμπόδια στην προσπάθειά του να φέρει την ομάδα του εκεί που θέλει.

«Όπου υπάρχει μεγάλη αγάπη, υπάρχουν πάντα θαύματα», έγραφε η Αμερικανίδα συγγραφέας Γουίλα Κάθερ. Και στην περίπτωση του Μάκη Αγγελόπουλου το εν λόγω γνωμικό πέτυχε… διάνα!

Ο διοικητικός ηγέτης της μπασκετικής ΑΕΚ έχει βαλθεί να πείσει και τους πλέον δύσπιστους ότι όταν συναντήσεις τη μεγάλη σου αγάπη, τότε μπορείς να κάνεις θαύματα. Ακόμα και στις μέρες μας…

Η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη και αξιοθαύμαστη. Ένας ρομαντικός παράγοντας που λατρεύει την ομάδα του και θα κάνει τα πάντα για να τη δει εκεί που επιθυμεί… Ένας πρόεδρος που δεν θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο για τις δηλώσεις του και τις αντιδράσεις του, αλλά για τα έργα του.



Ένας ιδιοκτήτης ομάδας που δεν κινείται ύπουλα στο παρασκήνιο, αλλά βγαίνει μπροστά και καταθέτει προτάσεις για να σώσει ακόμα και το δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί να μην διαθέτει την οικονομική δυνατότητα επιχειρηματιών όπως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ή οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, ωστόσο αυτά είναι… ψιλά γράμματα για τον ίδιο.

Ένας πρόεδρος που είναι πάντα παρών στους αγώνες της ομάδας του και συνεχώς δίπλα της. Το όνομά του θα χαραχτεί στην ιστορία της Ένωσης, παρότι ο ίδιος δεν θέλει καν να συγκρίνεται με ανθρώπους όπως ο Λουκάς Μπάρλος και ο Νίκος Γκούμας.

Θεωρητικά και δίχως ίχνος υπερβολής, όποια ομάδα κι αν υποστηρίζεις, οφείλεις να βγάλεις το καπέλο για τον Μάκη Αγγελόπουλο. Για τον τρόπο που κάνει το μεράκι του, για την αγάπη που δείχνει για την «καψούρα» του.

Ήταν Οκτώβριος του 2014 όταν ανέλαβε τις τύχες της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ. Μια επιλογή (του) που ακόμα και τότε σήκωνε συζήτηση και δεν είχε λογική, υπό την έννοια του ότι ο ίδιος δεν είχε κάποια ιδιαίτερη σχέση με το μπάσκετ όπως είχε δηλώσει πολλάκις στο παρελθόν, αλλά και το γεγονός πως οι δύο «αιώνιοι» βρίσκονταν μίλια μακριά από την Ένωση, που μόλις είχε επιστρέψει στους μεγάλους.

Και 6 χρόνια μετά, έχει φροντίσει να τους πλησιάσει και να επαναφέρει την Ένωση στην κορυφογραμμή -αφού πρώτα την αναγέννησε- έχοντας στη συλλογή του 4 τρόπαια και ένα… γήπεδο για την ομάδα του! Πιο γρήγορα και απ’ όσο περίμενε ο ίδιος μάλλον...



Τα λάθη του σε αυτό το διάστημα; Αρκετά. Άλλωστε λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι μένουν άπραγοι. Στα πρώτα του χρόνια στη διοίκηση της ΑΕΚ -και μέχρι να μάθει τα μυστικά- πλήρωσε υπεραξίες σε συμβόλαια παικτών.

Υπήρχαν και κάποιες λανθασμένες επιλογές προσώπων. Λόγου χάρη σε προπονητές (και σε αλλαγές τους), όπως ο Ζντοβτς, ο οποίος δεν κατάφερε να φέρει το κάτι παραπάνω στον «Δικέφαλο» και δημιούργησε αρκετά προβλήματα με τον χαρακτήρα του.

Το βασικό θέμα μας όμως είναι το γήπεδο και επανερχόμαστε σε αυτό. Η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς πλέον τους παραδόθηκε και επίσημα το κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Ένας από τους βασικούς άξονες-στόχους του Μάκη Αγγελόπουλου όταν έγινε μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ ήταν να αποκτήσει η ομάδα το δικό της «σπίτι». Η προτεραιότητά του ήταν το κλειστό του Γαλατσίου, αλλά έφαγε… τάπα (για να μιλήσουμε και με μπασκετικούς όρους) από την Πολιτεία.

Δεν πτοήθηκε όμως. Πάλεψε για τις εγκαταστάσεις του τένις και του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ, ωστόσο πάλι δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος. Δεν τα παράτησε ούτε τότε, παρότι τα εμπόδια έδειχναν πολύ ψηλά.



Η λύση δόθηκε λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2018, όταν προτάθηκε από την τότε κυβέρνηση η λύση του κλειστού των Άνω Λιοσίων. Μετά από αυτοψίες που έγιναν στον χώρο του γηπέδου, πάρθηκε η απόφαση: «Αυτό θα γίνει το καλύτερο κλειστό για αγώνες μπάσκετ στη χώρα», είπε στους συνεργάτες του.

Κι εκεί όμως υψώθηκαν εμπόδια. Τα σημαντικότερα εξ αυτών η απίστευτη γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τη χώρα, αλλά και το τι θα συμβεί με τις ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων που στεγάζονταν εκεί.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και η πανδημία του κορωνοϊού. Όλο και πιο δύσβατος ο δρόμος που θα οδηγούσε την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια… Το ποτάμι όμως δεν γυρνούσε πίσω, αφού ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν αποφασισμένος να τα καταφέρει.

Πριν από ένα χρόνο στην περίοδο της προετοιμασίας της ομάδας στην Πορταριά, ο ισχυρός άνδρας της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ εκμυστηρεύτηκε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί, για το μεγαλόπνοο όραμά του για το νέο «σπίτι» της μπασκετικής ομάδας.

Οι περισσότεροι εκ των παρευρισκόμενων -αν όχι όλοι- εξέφρασαν καλοπροαίρετα τις αμφιβολίες τους γνωρίζοντας τα δεδομένα της εποχής και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Εκείνος όμως γνώριζε το πείσμα του και την επιθυμία του. Σε λιγότερο από 12 μήνες φρόντισε να μας διαψεύσει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x