Γιώργος Πετρίδης

Με ένα ημίχρονο και 54 πόντους ενεργητικό δεν έχεις ελπίδα στο Μιλάνο

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την αποκαρδιωτική εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο 20λεπτο του ματς με την Αρμάνι Μιλάνο.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα… Στο ίδιο έργο θεατές ήμασταν όσοι παρακολουθήσαμε την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία. Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Forum, οι «πράσινοι» εμφάνισαν τις κλασικές αδυναμίες που παρουσιάζουν -με μικρές εξαιρέσεις- στις εκτός έδρας υποχρεώσεις τους και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο και κοινώς αποδεκτό ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη ψυχολογία στους παίκτες του Πρίφτη, που όταν φεύγουν από τη ζεστασιά του ΟΑΚΑ, χάνουν τα… αυγά και τα πασχάλια. Φαίνεται από τη γλώσσα του σώματος των «πρασίνων» ότι μέσα τους δεν πιστεύουν στις -όποιες- δυνατότητές τους και ότι μπορούν να «κλέψουν» ένα διπλό. Μοιάζουν χαμένοι από χέρι και να έχουν παραδοθεί στη μοίρα τους… Δεν έχουν αυτό το μάτι που πρέπει να γυαλίζει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα στο Forum, το «τριφύλλι» έδειξε μαχητικότητα και διάθεση να το παλέψει όσο μπορούσε, συνεχίζοντας με την ίδια αμυντική προσήλωση που παρουσιάζει εσχάτως και του επέτρεψε να φτάσει . Με τον Μέικον να μπαίνει… φουριόζος και «καυτός» (9 από τους 13 πρώτους πόντους της ομάδας), ο Παναθηναϊκός έκλεισε την πρώτη περίοδο με +4 (15-19), αλλά μάλλον έμεινε εκεί.

Παναθηναϊκός: 54 πόντους δεν μπορείς να νικήσεις στο Μιλάνο

Ακολούθησαν τρία 10λεπτα με σωρεία λαθών και κακού μπάσκετ στο κομμάτι της επίθεσης. Δεν είναι τυχαίο πως από το 29-29 στο 18’ φτάσαμε στο 45-29 στα μισά της 3ης περιόδου. Σχεδόν 7 αγωνιστικά λεπτά χωρίς πόντο οι «πράσινοι»! Αλήθεια, πώς να έχεις ελπίδες για κάτι καλό στο Μιλάνο κόντρα σε μια ομάδα επιπέδου Final Four; Κόντρα σε μια ομάδα με την οποία υπάρχει -αδιαμφισβήτητα- μεγάλη διαφορά ποιότητας.

Ακόμα και εκεί που οι παίκτες του Πρίφτη έτρεξαν 8-0 και ψαλίδισαν στο μισό το -16, ήρθε ένα γρήγορο 6-0 των γηπεδούχων σε 1,5 λεπτό (!) για να αποκαταστήσει την τάξη. Ε και στο 4ο δεκάλεπτο ανέλαβε δράση ο Χολ για να αποτελειώσει μια και καλή το «τριφύλλι», που ολοκλήρωσε το ματς με 16 λάθη έναντι μόλις 6 Ιταλών, οι οποίοι είχαν μόνο 3 μέχρι το 30’. Με 54 πόντους ενεργητικό πώς θα μπορούσες να έχεις τύχη;

Για να προσφέρουμε ένα μικρό άλλοθι στους «πράσινους», θα σταθούμε στην απουσία του Νέντοβιτς, που ειδικά σε τέτοιου τύπου παιχνίδια είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Είναι ο μοναδικός μαζί με τον Μέικον που μπορούν να απειλήσουν από την περιφέρεια και να «ανοίξουν» τις αντίπαλες άμυνες με τις δημιουργίες τους, ειδικά από τη στιγμή που ο Παπαπέτρου δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση του.

Παναθηναϊκός: 54 πόντους δεν μπορείς να νικήσεις στο Μιλάνο

Αφήστε δε, που εξελίσσονται σε «κατάρα» τα εκτός έδρας του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Άντε να πιστέψεις ότι σε ένα ημερολογιακό έτος (το 2021), το «τριφύλλι» δεν γεύτηκε τη χαρά του διπλού στη διοργάνωση, πλην ΣΕΦ (17 ήττες σε 18 αγώνες!). Κι επειδή τα περιθώρια στενεύουν, η ομάδα του Πρίφτη οφείλει να αλλάξει άμεσα πρόσωπο, καθώς έρχονται δύο φουλ απαιτητικά παιχνίδια με Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό.

Υ. Γ. Ο Χολ είχε ρεκόρ με 17 πόντους στη φετινή Ευρωλίγκα. Ε το κατέρριψε (κι αυτός) κόντρα στον Παναθηναϊκό (με 19).

Υ. Γ. 2 Οι εξελίξεις για τις όποιες μεταγραφικές υποθέσεις της ομάδας, θα μετατεθούν για μετά το ντέρμπι (23/12), αλλά όσοι… Γιόβιτς και να έρθουν στον Παναθηναϊκό, δεν φαίνεται φως στο τούνελ. Κυρίως στην Ευρωλίγκα, όπου θα πρέπει να συμβιβαστούμε με μια πορεία που απλά θα έχει ως στόχο να αποφευχθούν οι τελευταίες θέσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x