Γιώργος Πετρίδης

Πάνω από τις δυνατότητές του αυτή η Ρεάλ

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR από την εντυπωσιακή Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR το… πάλεψε όσο μπορούσε κόντρα στην ακαταμάχητη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως αποδείχθηκε ότι αυτό το συναπάντημα ήταν πάνω από τις δυνατότητές του και μοιραία υπέστη την καθαρή ήττα (78-90) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» ήταν διαβασμένοι και άκρως ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν το καλό τους διάστημα. Συγκεκριμένα, όταν βρέθηκαν στο -9, έτρεξαν σερί 14-0 με μπροστάρηδες τους Λεσόρ, Ναν (σ.σ. αυτοί πέτυχαν τους 12 από τους 14 πόντους) και ξέφυγαν με +5 (40-35). Κι αντί να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας προβάδισμα 4-5 πόντων για παράδειγμα, βρέθηκαν στο -1 (45-46), δεχόμενοι 7-0 μέσα σε 70 δευτερόλεπτα.

Παναθηναϊκός AKTOR: Πάνω από τις δυνατότητές του αυτή η Ρεάλ

Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν να «δώσουν» 3 φάουλ στην τελική ευθεία του ημιχρόνου, ωστόσο δεν είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση στην άμυνα και άφησαν τους αντιπάλους τους να «αλωνίζουν». Και αυτά τα λάθη δεν συγχωρούνται κόντρα στην κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Το πράγμα έγινε ακόμα χειρότερο στην -καταστροφική- 3η περίοδο, όταν και το «τριφύλλι» δέχθηκε επιμέρους σκορ 22-1 (!) μέσα σε 6 περίπου λεπτά. Με συνοπτικές διαδικασίες το 51-48 μετατράπηκε σε 52-70 και κάπου τελείωσαν όλα.

Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Αταμάν βραχυκύκλωσαν τελείως επιθετικά, αφού έβρισκαν μπροστά τους τον Καμπάτσο και τον Ταβάρες, οι οποίοι έκλεισαν πολύ καλά τους διαδρόμους προς της ρακέτα της «βασίλισσας». Συν τοις άλλοις, οι «πράσινοι» ξεχαρβαλώθηκαν στα… μετόπισθεν και παρασύρθηκαν πλήρως στον ρυθμό των αντιπάλων, που ώρες-ώρες έπαιζαν τηλεκατευθυνόμενο μπάσκετ.

Από ‘κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός AKTOR θα χρειαζόταν ένα μικρό θαύμα ή κάτι εξωπραγματικό για να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Ακόμα και όταν μείωσε στο -9 στις αρχές της 4ης περιόδου, ήταν φανερό ότι δεν είχε τον τρόπο για να μπει στο παιχνίδι και να βάλει δύσκολα στους Μαδριλένους, που έφτασαν με συνοπτικές διαδικασίες στο ροζ φύλλο.

Κακά τα ψέματα, για να έχεις τύχη απέναντι σε αυτή τη Ρεάλ, χρειάζεσαι πολλούς πρωταγωνιστές επιθετικά και το «τριφύλλι» είχε μόνο τρεις (Ναν, Λεσόρ, Μήτογλου). Την ίδια ώρα η «βασίλισσα» είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Χρειάζεται να εκμεταλλευτείς τις ελάχιστες αδυναμίες της, όπως π.χ. τα αργά ποδιά και τα «γερασμένα» κορμιά κάποιων περιφερειακών της (Γιουλ, Κοζέρ), κάτι που έγινε ανά διαστήματα στο πρώτο μέρος.

Παναθηναϊκός AKTOR: Πάνω από τις δυνατότητές του αυτή η Ρεάλ

Για να ελπίζεις απέναντι σε αυτή την ομάδα, επιβάλλεται να μην χάσεις ούτε δευτερόλεπτο τη συγκέντρωσή σου, αλλά και να σουτάρεις με υψηλά ποσοστά: η ομάδα του Αταμάν είχε μόλις 30% στο τρίποντο, με Βιλντόσα και Γκριγκόνις να έχουν 1/9 συνολικά. Αντιθέτως δηλαδή με τους φιλοξενούμενους, που εκτελούσαν με θαυμαστά ποσοστά (23/36 δίποντα, 13/26 τρίποντα).

Όλα αυτά τα στοιχεία ήταν που έφεραν το αρνητικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό AKTOR, που υπέστη την 3η συνεχόμενη ήττα του στη διοργάνωση και υποχώρησε σε αρνητικό ρεκόρ πάλι (6-7). Πλέον το εκτός έδρας ματς με τη Βιλερμπάν μοιάζει με «τελικό», ενώ ακολουθούν δύο ακόμα εξορμήσεις σε Μονακό και Μιλάνο, οι οποίες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις βλέψεις του «τριφυλλιού» στη φετινή Ευρωλίγκα…

Υ. Γ. Αυτή τη φορά ο Αταμάν «άνοιξε» το ροτέισον και προσπάθησε να πάρει πράγματα από πολλούς παίκτες του. Σε κάποιες στιγμές αυτό απέδωσε, σε κάποιες άλλες όχι… Σημασία έχει να μπορέσει να εκμεταλλευτεί εφεξής όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ομάδας του.

Υ. Γ. 2 Ώρες-ώρες η Ρεάλ παίζει μπάσκετ βγαλμένο από… Playstation, ενώ διαθέτει τον απόλυτο παίκτη-ορχήστρα (Καμπάτσο). Μέχρι τον Μάιο πολλά μπορούν να αλλάξουν, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η ομάδα της Μαδρίτης φαντάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την «κούπα».

Υ. Γ. 3 Μοναδικές οι στιγμές αγάπης μεταξύ των 18.000 φίλων του Παναθηναϊκού και του Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο βαθιά στην καρδιά του έχει το «τριφύλλι» και έκανε ένα νόημα όλο… υποσχέσεις στο τέλος του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x