Γιώργος Πετρίδης

Αγριεμένος Παναθηναϊκός, έπραξε το αυτονόητο και τώρα ζητούνται υπερβάσεις

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λάρισας και το συναπάντημα με τον Ολυμπιακό στους τελικούς.

Επιτέλους θύμισε κάτι από Παναθηναϊκό! Η ομάδα του Βόβορα άφησε το καλό για το τέλος και αποφάσισε να «αγριέψει» στον πέμπτο ημιτελικό μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο ελπίδας στη Λάρισα. Έπραξε λοιπόν το αυτονόητο και πέρασε στους τελικούς, όπως αρμόζει στην ιστορία του.

Οι «πράσινοι» επέβαλαν την ανωτερότητά τους από την πρώτη κατοχή, ήταν όσο σκληροί χρειαζόταν για ένα τέτοιο ματς και έχτισαν διαφορά νίκης από την αρχή. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα στην επίθεση και παράλληλα ήταν προσηλωμένοι στην άμυνα, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δέχθηκαν μόλις 2 πόντους στα 6 πρώτα λεπτά (σ.σ. 12-2 το επιμέρους σκορ).

Το πλάνο αναχαίτισης των όπλων των φιλοξενούμενων λειτούργησε στην εντέλεια και παίκτες όπως ο απίθανος Μούντι ήταν φανερά εκτός κλίματος. Καθοριστική σε αυτό το κομμάτι ήταν και η συγκέντρωση που είχαν οι γηπεδούχοι στον τομέα των ριμπάουντ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 21 «διεκδικήσεις» μπάλας στο πρώτο ημίχρονο επέτρεψαν μόλις 4 επιθετικά στους Θεσσαλούς, με τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί κάτω από τις δύο ρακέτες.

Παναθηναϊκός: Αγριεμένος, έπραξε το αυτονόητο

Ήταν φανερό ότι ο εγωισμός των παικτών του Παναθηναϊκού είχε πληγωθεί ανεπανόρθωτα από το γεγονός πως υπέστησαν δύο ήττες από την ομάδα του Τακιανού και κυρίως από τα όσα συνέβησαν στο τέταρτο ματς της σειράς. Γι’ αυτό και ήταν αποφασισμένοι να αποφύγουν τα δράματα και να μην δώσουν άλλα δικαιώματα. Το ένιωθες στις κινήσεις τους και στη γλώσσα του σώματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δέχθηκαν περισσότερους από 12 πόντους σε κάθε δεκάλεπτο ξεχωριστά!

Παπαπέτρου και Γουάιτ έβαλαν αρχικά το… νερό στ’ αυλάκι στο πρώτο 20λεπτο σκοράροντας με ποικίλους τρόπους, για να παραλάβουν τη σκυτάλη στην τρίτη περίοδο οι Νέντοβιτς και Παπαγιάννης, που έστειλαν τη διαφορά σε δυσθεώρητα ύψη (+51). Συγχρόνως επέτρεψαν στον Βόβορα να κάνει συντήρηση δυνάμεων, αλλά και μπόλικες δοκιμές προσώπων στο φινάλε.

Παναθηναϊκός: Αγριεμένος, έπραξε το αυτονόητο

Έτσι λοιπόν, το «τριφύλλι» βρίσκεται σε τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος για 19η διαδοχική σεζόν (σ.σ. μοναδική εξαίρεση η χρονιά του κορωνοϊού)! Μία ακόμα αξιομνημόνευτη επίδοση για τους «πράσινους», που θα επιχειρήσουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο στο πρώτο ραντεβού τους σε τελικούς μετά από 4 χρόνια.

Τώρα όμως θα χρειαστεί το κάτι παραπάνω από τους «πράσινους». Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της σεζόν, ο Ολυμπιακός είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο. Μόνο που αυτά τα ματς έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν. Ακόμα κι όταν το «τριφύλλι» βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο.

Για να έχει τύχη λοιπόν στους τελικούς ο Παναθηναϊκός, θα χρειαστεί να πάρει το 100% από τους περισσότερους παίκτες του (αν όχι από όλους), αλλά και να παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες, κάτι που έχει πράξει σε ελάχιστες περιπτώσεις τη φετινή περίοδο.

Παναθηναϊκός: Αγριεμένος, έπραξε το αυτονόητο

Επιπροσθέτως, θα χρειαστεί να… αποσυντονίσει τον Ολυμπιακό από το παιχνίδι του και να τον «κατεβάσει» επίπεδο, αφού στη διάρκεια της φετινής περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» λειτουργούσαν πολύ καλύτερα και ομολογουμένως ήταν ανώτεροι. Να γίνει πιο σκληρός, όπως είπε και ο κόουτς Βόβορας.

Αν θέλει δε, να ελπίζει ότι θα πετύχει τρεις νίκες κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο για να φτάσει στον στόχο του τίτλου, τότε επιβάλλονται υπερβάσεις από όλους…

Υ. Γ. Ο Γουάιτ και ο Νέντοβιτς είχαν ανάγκη από ένα καλό παιχνίδι, αφού στη σειρά των ημιτελικών ήταν απογοητευτικοί σε γενικές γραμμές.

Υ. Γ. 2 Δεν έχει νόημα σε αυτή τη φάση να τοποθετηθούμε για τα όσα εξωαγωνιστικά συμβαίνουν. Να τελειώσει η σεζόν και να δούμε τις (όποιες) εξελίξεις που θα έχουμε τότε.

Υ. Γ. 3 Περίπου 6.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, στήριξαν την ομάδα και δημιούργησαν πολύ καλή ατμόσφαιρα με μικροεξαιρέσεις.

Υ. Γ. 4 Άξια συγχαρητηρίων για την εξαιρετική παρουσία της η Λάρισα!

Υ. Γ. 5 Χρόνια καλά και πολλά αγαπημένο μου ραδιόφωνο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x