Γιώργος Πετρίδης

Αυτές οι λεπτομέρειες…

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Αρμάνι Μιλάνο στο ντεμπούτο του Χρήστου Σερέλη.

Αν μη τι άλλο, το ματς του ελλιπέστατου Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο είχε έντονο ενδιαφέρον αφού επρόκειτο για το πρώτο μετά την απομάκρυνση του Ντέγιαν Ράντονιτς και την πρόσληψη του Χρήστου Σερέλη. Κυρίως περιμέναμε να δούμε την αντίδραση των παικτών του «τριφυλλιού», που παρουσίασαν καλό πρόσωπο, ωστόσο έχασαν ένα ακόμα παιχνίδι στις λεπτομέρειες (78-76).

Οι «πράσινοι» μπήκαν με διάθεση και ομαδικότητα στον αγώνα, κυκλοφόρησαν καλύτερα και με περισσότερη υπομονή την μπάλα (σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς), τροφοδότησαν σωστά τους ψηλούς, ενώ αναζητούσαν τον ελεύθερο συμπαίκτη τους, αλλά και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες (διαβάζοντας τα mismatch π.χ.) για να εκτελέσουν. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ξεκίνησαν την αναμέτρηση με 9/9 δίποντα (!) και μοίρασαν 8 ασίστ στα 16 πρώτα λεπτά.

Παναθηναϊκός: Αυτές οι λεπτομέρειες…

Αυτό που έλειψε σε αυτό το διάστημα ήταν οι λύσεις και το σκορ από την περιφέρεια, όπως και κάποιες στιγμές με έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα και στα ριμπάουντ, που «χάρισαν» δεύτερες ευκαιρίες στους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέκτησαν ψυχολογία και βρήκαν έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Τόνουτ. Για του λόγου το αληθές να αναφέρουμε ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού (πλην Γουίλιαμς) είχαν 2/13 τρίποντα στο πρώτο μέρος (5/18 συνολικά). Τραγικό ποσοστό, που δεν του επέτρεψε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα (40-39).

Σε έναν αγώνα που ο Σερέλης είχε να διαχειριστεί ένα «σφιχτό» ροτέισον 9 παικτών επί της ουσίας, φορτώθηκε με φάουλ από νωρίς και ο Παπαγιάννης, με συνέπεια να μείνει για αρκετή ώρα στον πάγκο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό είχε ως συνέπεια να παίξει το «τριφύλλι» με χαμηλό σχήμα και με τον Γουίλιαμς κατά συνθήκη στο «5», κάτι που εκμεταλλεύτηκαν δεόντως οι Ιταλοί, αφού βρήκαν σκορ από το χαμηλό ποστ, ιδίως μέσω του Ντέιβις.

Παναθηναϊκός: Αυτές οι λεπτομέρειες…

Παρά το γεγονός ότι το ματς στράβωσε για τα καλά και η ομάδα του Μεσίνα ξέφυγε με +6 (76-70 στο 37’), οι «πράσινοι» δεν τα παράτησαν και επανήλθαν, ενθαρρυντικό δείγμα για τη συνέχεια. Έσφιξαν την άμυνά τους και ισοφάρισαν, αλλά κάπου εκεί οι λεπτομέρειες για μια ακόμα φορά φέτος δεν ήταν με το μέρος τους και μοιραία έφυγαν ηττημένοι από το Μιλάνο. Ο Παπαγιάννης έκανε φάουλ στον Μέλι στη διεκδίκηση του ριμπάουντ (άσχετα αν δεν πίστευε ούτε ο ίδιος ο Ιταλός ότι σφυρίχτηκε), ο Μπέικον αστόχησε στο φινάλε και… αυτό ήταν.

Παρεμπιπτόντως, ο Ιερεθουέλο όταν θέλει (…) τα βλέπει όλα, όπως αυτό το φάουλ που έδωσε στα 11 δευτερόλεπτα. Για την ιστορία, αυτό είναι το 7ο παιχνίδι του «εξάστερου» στη φετινή Ευρωλίγκα (8ο αν προσθέσουμε κι εκείνο στη Βαρκελώνη) που το χάνει στο ένα σουτ, στη μία λεπτομέρεια, στο ένα ριμπάουντ, στη μία λάθος απόφαση. Κρίμα, θα μπορούσε να εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά η σεζόν του…

Τι κρατάμε όμως από το παιχνίδι στο Μιλάνο; Καταρχάς, ότι η ομάδα του Σερέλη δεν τα… παράτησε και έδειξε ανταγωνιστική, παρότι παρατάχθηκε ελλιπέστατη (αυτό πλήρωσε στο «ταμείο»), αλλά και παρά το γεγονός πως είχε προλάβει να κάνει μόλις δύο προπονήσεις με το νέο καθεστώς. Ναι, θα μπορούσε ο 48χρονος τεχνικός να πάει σε μια διαφορετική επιλογή στην τελευταία επίθεση (π.χ. τρίποντο), όμως δεν γίνεται να τον ψέξουμε γι’ αυτό, διότι πήγε στην πιο… ασφαλή (βλ. Μπέικον) κι ενώ δεν έχει μάθει καλά-καλά τους παίκτες του.

Παναθηναϊκός: Αυτές οι λεπτομέρειες…

Τέλος, η συμπαράσταση αυτού του υπέροχου κόσμου ήταν πάλι συγκινητική απλά. Παρά την απογοήτευση και την πίκρα που υπάρχει από την κακή πορεία του «τριφυλλιού», οι φίλοι του ακολουθούν πιστά τον «εξάστερο», κάτι που αναγνωρίστηκε και από την ομάδα μετά το τέλος του αγώνα.

Υ. Γ. Και μόνο το γεγονός ότι ο Γκριγκόνις σε αυτό το ματς και με τόσες μαζεμένες απουσίες, αγωνίστηκε μόλις για 4 λεπτά, κάτι λέει. Ο Λιθουανός δείχνει «ξένο σώμα» και οφείλει να αλλάξει νοοτροπία, αλλά και να βρει τον καλό εαυτό του, αν θέλει να κερδίσει θέση στην ομάδα (είτε φέτος, είτε για την επόμενη σεζόν).

Υ. Γ. 2 Λίγη υπομονή για τον επόμενο προπονητή, είτε λέγεται Λάσο, είτε πρόκειται για κάποιον άλλο. Πάντως, είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κινηθεί για τεχνικό από το πάνω-πάνω ράφι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x