Γιώργος Πετρίδης

Κακοχτισμένη ομάδα, προπονητής που… καταστρέφει

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για τη νέα ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια και για τον Ντέγιαν Ράντονιτς, που συνεχίζει να απογοητεύει με τις επιλογές του.

Το βαρέλι δεν έχει… πάτο για τον Παναθηναϊκό, που επιβεβαίωσε ότι είναι μια κακοχτισμένη ομάδα και βίωσε μία ακόμα εφιαλτική βραδιά στη φετινή Ευρωλίγκα, χάνοντας από τη Βαλένθια με το buzzer beater τρίποντο του Τζόουνς (91-92).

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν ορεξάτοι το παιχνίδι και παρουσίασαν καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Δεν είναι τυχαίο ότι πέτυχαν 49 πόντους μετρώντας 13 ασίστ σε αυτό το διάστημα. Αλήθεια, σε πόσα και πόσα φετινά ματς το «τριφύλλι» είχε 13 τελικές πάσες στο πρώτο 20λεπτο; Εδώ που τα λέμε σε αρκετά εξ αυτών δεν είχε τόσες πολλές ούτε σε ολόκληρο τον αγώνα.

Βέβαια, οι παίκτες του Ράντονιτς δεν κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν όσο γινόταν την καλή τους εμφάνιση και να διευρύνουν το προβάδισμα που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, αφού έπασχαν αμυντικά και ήταν αρκετά «χαλαροί» επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να μείνουν σχετικά κοντά στο σκορ (49-42).

Παναθηναϊκός:Κακοχτισμένη ομάδα, προπονητής που καταστρέφει

Στο τρίτο δεκάλεπτο άρχισε η γνωστή… τρικυμία για τον Παναθηναϊκό, που απώλεσε τελείως τη συγκέντρωσή του σε άμυνα και επίθεση, με συνέπεια να παρασυρθεί ολοκληρωτικά στον ρυθμό της Βαλένθια και να δεχθεί επιμέρους 27-19, που έφερε και την ολική ανατροπή του σκηνικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι είχαν 0/4 δίποντα σε αυτή την περίοδο κι ενώ στο πρώτο μέρος μέτρησαν 13/20!

Από ‘κει και πέρα, ανέλαβαν δράση ο Λι και ο Γκουντάιτις, οι οποίοι πήραν στις πλάτες τους το «τριφύλλι» και πέτυχαν τους 20 από τους 23 συνολικά πόντους της ομάδας του στην τέταρτη περίοδο! Ούτε εκείνοι αρκούσαν όμως, αφού στο φινάλε οι λεπτομέρειες έγειραν με το μέρος των Ισπανών.

Παναθηναϊκός:Κακοχτισμένη ομάδα, προπονητής που καταστρέφει

Οι δύο χαμένες βολές του Λι και του Τόμας στα τελευταία δευτερόλεπτα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ενώ ο Ντέγιαν Ράντονιτς αποφάσισε να παίξει «καθαρή» άμυνα με την ομάδα του στο +2 και 17 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Μαυροβούνιος τιμωρήθηκε γι’ αυτή την απόφασή του αφού δέχθηκε το τρίποντο από τον Τζόουνς και οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Προφανώς και θα μπορούσε να γίνει φάουλ και να έχουν οι «πράσινοι» τον τελευταίο λόγο στο ματς. Αφού δεν συνέβη όμως αυτό, επιβαλλόταν να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στην επίθεση της Βαλένθια: μέχρι και τα… καθίσματα του ΟΑΚΑ περίμεναν ότι ο Τζόουνς θα αναλάβει την ύστατη επίθεση της ομάδας του. Και όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε και δεν περιορίστηκε, αλλά βγήκε απέναντί του ο -κακός αμυντικά- Γουίλιαμς, ο οποίος «ψάρωσε» στην προσποίηση και ο Αμερικανός γκαρντ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Επίσης, θα πρέπει να εξηγηθεί από τον προπονητή του Παναθηναϊκού για ποιο λόγο δεν χρησιμοποίησε την πιο «αμυντικογενή» του πεντάδα στο παρκέ στα τελευταία 17 δευτερόλεπτα. Ο Ράντονιτς δείχνει να μην μαθαίνει από τα λάθη του, δεν εμπνέει την ομάδα του, συνεχίζει να καταστρέφει τα πάντα και δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στο μέγεθος του «εξάστερου»… Μήπως ήρθε η ώρα της διοίκησης να προχωρήσει στην απομάκρυνσή του;

Παναθηναϊκός:Κακοχτισμένη ομάδα, προπονητής που καταστρέφει

Υ. Γ. Στο ντεμπούτο τους, οι Τόμας και Αγραβάνης έδειξαν περίπου αυτά που περιμέναμε. Ο Αμερικανός είναι ένας γνήσιος εκτελεστής και σουτάρει χωρίς να το… πολυσκεφτεί, ενώ ο διεθνής φόργουορντ παρουσίασε τη γνωστή του μαχητικότητα και καλύπτει το κενό που υπήρχε στη frontline.

Υ. Γ. 2 Κρίμα για την εξαιρετική εμφάνιση του Λι και του Γκουντάιτις, που έσπασαν τα κοντέρ (25 πόντοι, 7 ασίστ σε 37 λεπτά και 23 πόντοι, 10 ριμπάουντ αντίστοιχα).

Υ. Γ. 3 Πώς γίνεται να χάνεις ματς στην έδρα σου έχοντας ως ομάδα 21 περισσότερες μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (111-90);

Υ. Γ. 4 Μπορεί να είναι κακοχτισμένη ομάδα και ώρες-ώρες να μοιάζει με… μικτή επιλέκτων αφού δεν έχει μετατραπεί σε σύνολο, αλλά με βάση την ατομική ποιότητα των παικτών του, ο Παναθηναϊκός δεν είναι για να βρίσκεται τόσο χαμηλά (με ρεκόρ 8-16 μην ξεχνιόμαστε).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x