Γιώργος Πετρίδης

Καλά (δεν) πήγε αυτό για τον Παναθηναϊκό

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για τη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από τη Φενέρμπαχτσε.

Η πρώτη εξόρμηση του Παναθηναϊκού συνοδεύτηκε από αποκαρδιωτική εμφάνιση και καθαρή ήττα στην έδρα της Φενέρμπαχτσε (83-69). Η αλήθεια είναι ότι δεν πήγε και πολύ καλά αυτό, αν αναλογιστούμε τις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν φέτος για την ομάδα.

Οι «πράσινοι» ήταν ανταγωνιστικοί στο πρώτο τρίλεπτο, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσαν και δέχθηκαν επιμέρους σκορ 23-3 για να βρεθούν στο -18 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, κατά το οποίο είχαν 0 ασίστ και 6 λάθη! Σε αυτό το επίπεδο προφανώς και δεν συγχωρούνται αυτά…

Εδώ έπαιξε σημαντικό ρόλο και η ορθή -όπως αποδείχθηκε- επιλογή του Ιτούδη να στείλει τον Χέιζ-Ντέιβις πάνω στον Σλούκα. Ο ικανότατος φόργουορντ έγινε… σκιά του αρχηγού του «τριφυλλιού» και δεν του επέτρεψε να πασάρει και να δημιουργήσει με άνεση, βγάζοντας παράλληλα εκτός παιχνιδιού και τους ψηλούς του Αταμάν.

Παναθηναϊκός: Καλά (δεν) πήγε αυτό

Επί της ουσίας, στο πρώτο δεκάλεπτο κρίθηκαν όλα, αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν τρόπο για να μείνουν κοντά στο σκορ. Μπορεί να πήρε φωτιά ο Γκάι στο δεύτερο δεκάλεπτο (σ.σ. πέτυχε 13 πόντους σε αυτό το διάστημα), όμως ήταν φανερό ότι δεν υπήρχε συγκέντρωση και καθαρό μυαλό στο «πράσινο» στρατόπεδο για να ροκανιστεί η διαφορά.

Η ομάδα του Αταμάν παρουσιάστηκε πνευματικά ανέτοιμη κι έχασε όλες τις μάχες, ενώ υπέπεσε σε αρκετά «φθηνά» λάθη και νικήθηκε κατά κράτος στη μάχη των ριμπάουντ στο πρώτο 20λεπτο, με τους Τούρκους να ανανεώνουν συνεχώς τις επιθέσεις τους. Τα λένε όλα οι αριθμοί των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος: 8-0 οι πόντοι από αιφνιδιασμό, 10-0 οι πόντοι από λάθη αντιπάλου και 9-2 οι πόντοι δεύτερης ευκαιρίας.

Παναθηναϊκός: Καλά (δεν) πήγε αυτό

Αντί λοιπόν οι παίκτες του «τριφυλλιού» να μπουν αγριεμένοι και πολύ πιο μαχητικοί στην 3η περίοδο, συνέβη το αντίθετο. Άρχισαν πάλι τις κακές επιθέσεις και δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε τα απλά, ενώ και στην άμυνα έμοιαζαν ξεχαρβαλωμένοι επιτρέποντας στους γηπεδούχους να βρίσκουν σκορ με κάθε τρόπο, αφού έπαιζαν πολύ έξυπνα και διάβαζαν κάθε mismatch. Εν αντιθέσει δηλαδή με τον Παναθηναϊκό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων είναι η έλλειψη σκληράδας και πάθους από τους «πράσινους». ΟΚ, επιτρέπεται και είναι κατανοητό να μην σου βγει το παιχνίδι. Απαγορεύεται όμως να έχεις εικόνα διάλυσης και να μην τρως… σίδερα σε μια τόσο εχθρική ατμόσφαιρα και κόντρα σε έναν αντίπαλο που διψούσε για αίμα.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: αν δεν υπήρχε ο Λεσόρ, να βγάλει εγωισμό και αντίδραση στο 4ο δεκάλεπτο (σ.σ. πέτυχε 12 πόντους σε αυτό το διάστημα) κερδίζοντας όλες τις μάχες με τους αντιπάλους του, τότε το «τριφύλλι» θα έφευγε με συντριβή από την Κωνσταντινούπολη.

Παναθηναϊκός: Καλά (δεν) πήγε αυτό

Από ‘κει και πέρα, επιβάλλεται να ανεβάσουν στροφές άμεσα ο Βιλντόσα και ο Ερνάνγκομεθ. Ο Αργεντινός ήταν εκτός τόπου και χρόνου σε ένα ακόμα ματς κι έκανε περισσότερο κακό στην ομάδα παρά βοήθησε: μην σας ξεγελούν οι 10 πόντοι (με 4/12 εντός παιδιάς βέβαια). Αμυντικά δε, ήταν «τρύπα» καθώς έχανε συνεχώς τους περιφερειακούς της Φενέρ και στις περιστροφές δεν έβαζε το κορμί του.

Όσον αφορά τον Ισπανό φόργουορντ, είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύεται (σχεδόν καθόλου) τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Ούτε plays υπάρχουν για να βρεθεί σε θέση βολής από τα 7 μέτρα, ούτε στο ανοιχτό γήπεδο τρέχει η ομάδα, με συνέπεια να μένει εκτός παιχνιδιού ο Χουάντσο.

Τώρα όμως θα χρειαστεί ακόμα περισσότερη στήριξη και υπομονή ο «εξάστερος». Άλλωστε, είναι δεδομένο ότι θα παίξει κομβικό ρόλο στη συνέχεια της σεζόν ο τρόπος διαχείρισης για κάθε σφαλιάρα που θα τρώει η ομάδα στην αρχή της περιόδου. Και πολύς χρόνος δεν… υπάρχει, καθώς ακολουθεί το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x