Γιώργος Πετρίδης

Με το… κάτι σαν μπάσκετ του τέταρτου δεκαλέπτου δεν έχει τύχη κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Κολοσσού στον προημιτελικό του Κυπέλλου και τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Η «δουλειά» έγινε λοιπόν από τον Παναθηναϊκό, που υπερκέρασε το εμπόδιο του Κολοσσού στον προημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου, αν και τα χρειάστηκε στο φινάλε της αναμέτρησης (87-80) αφού… εξαφανίστηκε από το γήπεδο στο τέταρτο δεκάλεπτο. Το ξεκίνημα του «τριφυλλιού» στο ματς ήταν απρόσμενα καλό, καθώς αποφάσισε να επιβάλει την ανωτερότητά του και να μην επιτρέψει στους Ροδίτες να ελπίζουν (έστω) ότι μπορούν να κάνουν την έκπληξη.

Οι παίκτες του Ράντονιτς είχαν διάθεση, αποφασιστικότητα και ομαδικότητα, κυκλοφόρησαν πολύ καλά την μπάλα και με ορθολογικές επιλογές στην επίθεση, κατάφεραν να χτίσουν διψήφιες διαφορές από νωρίς (12-0 στο 4’). Στην άμυνα παρουσίασαν υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς το καλάθι τους, ενώ «απαγόρευσαν» στην ομάδα του Παπαθεοδώρου να κερδίσει δεύτερες ευκαιρίες μέσω επιθετικών ριμπάουντ, που θα της επέτρεπαν να αποκτήσει ψυχολογία.

Παναθηναϊκός: Κάτι σαν… μπάσκετ στο τέταρτο δεκάλεπτο

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία όμως, οι «πράσινοι» φρόντισαν να θυμηθούν τα όσα στραβά κάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Παρέμειναν στατικοί στην επίθεση, δεν έβρισκαν στόχο από την περιφέρεια (0/4 τρίποντα στην τέταρτη περίοδο), άρχισαν τα αβίαστα λάθη και -κυρίως- χαλάρωσαν υπερβολικά στα… μετόπισθεν, με συνέπεια να δεχθούν 31 πόντους σε 10 λεπτά!

Με την περιφερειακή άμυνα του «τριφυλλιού» να είναι… απούσα, οι ικανότατοι γκαρντ του Κολοσσού (Σταρκς και Ντίξον) βρήκαν την ευκαιρία να εκτελέσουν και να «βάλουν» στο παιχνίδι την αξιόμαχη ομάδα τους, που μείωσε στο -4 (82-78) στα 49 δευτερόλεπτα και πίστεψε σε μια μυθική ανατροπή. Στο φινάλε ωστόσο ο «εξάστερος» σοβαρεύτηκε και πέρασε το εμπόδιο των Ροδιτών (87-80).

Παναθηναϊκός: Κάτι σαν… μπάσκετ στο τέταρτο δεκάλεπτο

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός με το κάτι σαν... μπάσκετ που έπαιξε στο τέταρτο δεκάλεπτο, δεν θα έχει καμία τύχη κόντρα στον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Σαββάτου και θα κινδυνεύσει με διασυρμό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Για να έχουν ελπίδα οι «πράσινοι», επιβάλλεται να εμφανιστούν (και ακόμα καλύτεροι δηλαδή) όπως περίπου παρουσιάστηκαν στα 3 πρώτα δεκάλεπτα του προημιτελικού και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά. Μόνο έτσι θεωρούμε ότι θα είναι ανταγωνιστικοί και θα διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν…

Υ. Γ. Αποκαρδιωτική η εικόνα του κλειστού Δύο Αοράκια με τις άδειες εξέδρες...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x