Γιώργος Πετρίδης

Στο… ρελαντί ο Παναθηναϊκός και δίχως να φορτσάρει ενόψει διαβολοβδομάδας

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ ήταν να (απο)δείξει ότι έχει αποκτήσει συνέχεια και συνέπεια όσον αφορά τις εμφανίσεις του, αλλά και να αποκτήσει μεγάλες διαφορές προκειμένου να βρουν χρόνο συμμετοχής κάποιοι παίκτες που δεν είχαν μέχρι τώρα. Κάτι που συνέβη, αφού χρησιμοποιήθηκαν και οι 12 «πράσινοι», ενώ κανείς δεν έπαιξε περισσότερο από 23 λεπτά.

Σε μεγάλο βαθμό οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στην άμυνα τους και κόντρα στην Ένωση, κάτι που πράττουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Κόντρα στην ομάδα του Καντζούρη δέχθηκαν μόλις 57 πόντους και επιβεβαίωσαν ότι σε αυτό το κομμάτι πλησιάζουν σε αυτό που επιθυμεί ο Ράντονιτς.

Για του λόγου το αληθές, από τις 25 Νοεμβρίου και μετά το «τριφύλλι» δέχθηκε 58 πόντους από τη Βιλερμπάν, 63 από τον ΠΑΟΚ, 67 από τη Ζάλγκιρις, 68 από τον Ολυμπιακό, 77 από την Αρμάνι Μιλάνο σε 45 λεπτά (72 σε 40’) και 57 από την ΑΕΚ. Υπάρχει πιο τρανή απόδειξη για τα προαναφερθέντα;



Στα του ματς με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός είχε ένα καλό παραγωγικά πρώτο δεκάλεπτο (25 πόντοι ενεργητικό), όμως στη συνέχεια δεν είχε την ίδια διάθεση και ενέργεια, με τους παίκτες του να… χαλαρώνουν υπερβολικά. Πολλά χαμένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, εκτελέσεις στο τέλος του χρόνου, κακές συνεργασίες και ελάχιστη κίνηση χωρίς την μπάλα συνέθεσαν το σκηνικό της προβληματικής εικόνας στον επιθετικό τομέα.

Μέχρι και χαμένο κάρφωμα του Παπαγιάννη σε αιφνιδιασμό (χωρίς αντίπαλο) είδαμε από τους «πράσινους», αν και ο αρχηγός στάθηκε και κάπως άτυχος στη συγκεκριμένη φάση. Όσον αφορά τη στατιστική ανάλυση του αγώνα, λέει την αλήθεια σε μεγάλο βαθμό για το κακό επιθετικά απόγευμα, αφού ο «εξάστερος» ολοκλήρωσε το ματς με 14/31 δίποντα και 9/31 τρίποντα, ενώ οι παίκτες του μοίρασαν μόλις 14 ασίστ (μόνο 5 στο πρώτο ημίχρονο).

Παναθηναϊκός: Στο… ρελαντί και δίχως να φορτσάρει

Προφανώς και έπαιξε ρόλο ότι ο Μπέικον δεν μπήκε σχεδόν ποτέ στην εξίσωση, καθώς δεν βρισκόταν στη… μέρα του και αγωνίστηκε μόλις για 13 λεπτά. Γι’ αυτό και δεν κατάφερε η ομάδα του Ράντονιτς να διατηρήσει (ή να διευρύνει) τη διψήφια διαφορά που είχε μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου κι έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν στο -4 στο 29’ (50-46). Μέχρι εκεί όμως, καθώς στο φινάλε καθάρισε μέσα από την εξαιρετική του άμυνα.

Πάντως, επανεμφανίστηκαν αυτές οι παθογένειες και τα συμπτώματα που παρουσιάζει κατά κόρον στα νεκρά του διαστήματα όλη τη φετινή σεζόν. Για παράδειγμα κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» έμεινε άποντος για 4 περίπου λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο και περίπου για 3 λεπτά στο τρίτο. ΟΚ, μπορεί να μην το πλήρωσε εναντίον της ΑΕΚ, αλλά σίγουρα χρήζει βελτίωσης ενόψει και της δύσκολης διαβολοβδομάδας που έρχεται.

Παναθηναϊκός: Στο… ρελαντί και δίχως να φορτσάρει

Από την άλλη, θα πρέπει να σταθούμε στα 13 κλεψίματα που έκαναν οι παίκτες του Ράντονιτς, τα 6 εξ αυτών από το «ζιζάνιο» Λι! Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν μαζί με τον Πονίτκα οι κορυφαίοι του «τριφυλλιού», τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Μήπως είναι τυχαίο ότι οι δύο καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που συνήθως καταθέτουν την περισσότερη ενέργεια στο παρκέ;

Συμπερασματικά, η… δουλειά έγινε στο ρελαντί ενόψει των εκτός έδρας αναμετρήσεων με Βαλένθια και Μπαρτσελόνα. Δύο ματς υψηλών απαιτήσεων που θα δείξουν προς τα που βαδίζει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα.

Παναθηναϊκός: Στο… ρελαντί και δίχως να φορτσάρει

Κλείνοντας να αναφερθούμε στον Νίκο Παππά. Συγκινητικές οι στιγμές αποθέωσης που γνώρισε ο 32χρονος γκαρντ στο ΟΑΚΑ από τους φίλους του «τριφυλλιού» κι ενώ φόρεσε την αγαπημένη του φανέλα μετά από τόσα χρόνια. Επίσης, οφείλουμε να του βγάλουμε το καπέλο για την εξαιρετική κίνησή του να προσφέρει το ποσό του συμβολαίου του στις καθαρίστριες του γηπέδου…

Υ. Γ. Στον Λαρεντζάκη ήταν φάουλ για 3 βολές στην Πυλαία, στον Μπέικον όχι στο ΣΕΦ... Προχωράμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x