Γιώργος Πετρίδης

Το καθάρισε όταν… σοβαρεύτηκε και επέστρεψε στην κορυφογραμμή

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Άλμπα, που έφερε τους «πράσινους» στη 2η θέση της κανονικής περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε τη… δουλειά κόντρα στην Άλμπα, την οποία καθάρισε (84-75) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, αν και έπαιξε με τη φωτιά για 30 λεπτά. Για να είμαστε και δίκαιοι όμως, αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει… εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και επιβάλλεται να είσαι απόλυτα σοβαρός και συγκεντρωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και να μην υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο αν θέλεις να αποφύγεις τις παγίδες.

Η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» μπήκαν αρκετά νωχελικά στο ματς και δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό επιθετικά αφού έβρισκαν… σίδερο στα σουτ τριών πόντων που επιχειρούσαν, τα περισσότερα εκ των οποίων έγιναν με ιδανικές συνθήκες: τα λέει όλα το γεγονός ότι ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με το πενιχρό 21% στα τρίποντα (3/14).

Παναθηναϊκός: Το καθάρισε όταν… σοβαρεύτηκε

Αυτό είχε ως συνέπεια να αγχωθεί ο «εξάστερος» και να μεταφέρει την αγωνία στους φίλους του που κατέκλυσαν το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Παρ’ όλα αυτά, ο κόσμος του Παναθηναϊκού φώναξε «παρών» όταν έπρεπε, έδωσε τον παλμό και φρόντισε να σπρώξει την ομάδα του Αταμάν στο 4ο δεκάλεπτο.

Από εκείνο το σημείο, οι «πράσινοι» αποφάσισαν να… παίξουν και έσφιξαν την άμυνα τους στην 4η περίοδο, κρατώντας τους Γερμανούς στους μόλις 3 πόντους για 8 λεπτά. Κάπως έτσι πήραν και την απαραίτητη ώθηση για την επίθεση, όπου ανέλαβαν δράση οι Ναν και Σλούκα. Οι δύο ηγέτες του «τριφυλλιού» πήραν την μπαγκέτα, οργίασαν κι έδωσαν… σόου σε αυτό το διάστημα.

Παναθηναϊκός: Το καθάρισε όταν… σοβαρεύτηκε

Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 28 πόντους, οι 23 εκ των οποίων επιτεύχθηκαν στο δεύτερο 20λεπτο (με 5/5 τρίποντα σε αυτό το διάστημα)! Από την άλλη, ο αρχηγός του «εξάστερου» δημιουργούσε τις ιδανικές συνθήκες με τις «κοφτερές» πάσες προς τους συμπαίκτες του, έχοντας συνολικά 16 πόντους και 7 ασίστ. Είναι χαρακτηριστικό ότι με εκείνον στο παρκέ, η ομάδα του Αταμάν είχε +18.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν φυσικά και οι Αντετοκούνμπο, Ερνάνγκομεθ. Ο Έλληνας σέντερ κατέθεσε τρομερή ενέργεια και στις δύο άκρες του παρκέ βοηθώντας σε όλους τους τομείς (9 πόντοι, 4 τάπες), ενώ ο Ισπανός φόργουορντ φρόντισε πάλι να κλείσει τους διαδρόμους προς τη ρακέτα της ομάδας του και να συνδράμει στον τομέα των ριμπάουντ (8 τον αριθμό).

Παναθηναϊκός: Το καθάρισε όταν… σοβαρεύτηκε

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εξασφαλίσει τη 2η θέση και το πλεονέκτημα έδρας (με ρεκόρ 23-11) περιμένοντας τον αντίπαλό του στα playoffs. Προφανώς και η επιτυχία του «εξάστερου» στην κανονική περίοδο πιστώνεται στον Αταμάν, ο οποίος μετέτρεψε μια ομάδα που πάλευε να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις σε ένα σύνολο που… καθαρίζει με συνοπτικές διαδικασίες όποιον βρεθεί απέναντί του.

Αλήθεια, ποιος να το έλεγε πέρσι τέτοια εποχή στους φίλους του «τριφυλλιού» ότι η ομάδα τους θα βρισκόταν τώρα σε αυτό το σημείο;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x