Γιώργος Πετρίδης

ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την παλικαρίσια νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βίρτους Μπολόνια.

Το ματς με τη Βίρτους Μπολόνια είχε χαρακτήρα… τελικού για τον Παναθηναϊκό, που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο μετά την προβληματική εκκίνηση στη σεζόν (2-6) και τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις του, με πιο πρόσφατη αυτή στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Τι κι αν βρισκόμαστε ακόμα στην 9η αγωνιστική… Τι κι αν έχουμε ακόμα μπόλικο δρόμο μπροστά μας…

Το «τριφύλλι» καιγόταν για τη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς λόγους, όσο και για ψυχολογικούς. Και η ουσία είναι ότι έφτασε στο ζητούμενο με τη μαχητική ψυχή του. Επιπροσθέτως, αναζητούσε μια πειστική εμφάνιση για να τονώσει το ηθικό των παικτών του, αλλά και των φιλάθλων του. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν συνέβη.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με καθόλου καλούς οιωνούς για τους «πράσινους», οι οποίοι εμφάνισαν όλες αυτές τις παθογένειες που τους χαρακτηρίζουν κατά τη φετινή σεζόν. «Σκοτωμένες» επιθέσεις, που εκδηλώνονταν κυρίως με ατομικές ενέργειες στο τέλος του χρόνου και χωρίς ίχνος συνεργασίας, ενώ στην άμυνα υπήρχε η γνωστή… χαλαρότητα που διέπει την ομάδα.

ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή

Αποτέλεσμα αυτού; Το επιμέρους σκορ 21-12 υπέρ των Ιταλών στην πρώτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να έχει 3/15 εντός παιδιάς σε αυτό το διάστημα! Η… εκνευριστική δυστοκία στην επίθεση συνεχίστηκε και στην εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου, με τους παίκτες του Ράντονιτς να έχουν 1/12 δίποντα μέχρι το 14’ και να τα έχουν χαμένα.

Ο εξαιρετικός Γουόλτερς κράτησε όρθια την ομάδα στο φινάλε του ημιχρόνου (38-41) κι ενώ ήταν φανερό ότι επιτέλους αφυπνίστηκαν κάπως οι «πράσινοι». Το επιθετικό κρεσέντο του Γουίλιαμς (σ.σ. 26 πόντοι συνολικά, 21 εξ αυτών στο δεύτερο μέρος και στην παράταση) σε συνδυασμό με την πιεστική άμυνα του «τριφυλλιού» έφερε ένα καθοριστικό σερί 14-0 στην τελική ευθεία της τρίτης περιόδου και την πλήρη ανατροπή του σκηνικού: το 48-55 μετατράπηκε σε 62-55 κι ενώ είχαν μόλις 3 λάθη μέχρι το 30’.

ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή

Παρ’ όλα αυτά, δεν είχε συνέχεια και τα… φαντάσματα επανεμφανίστηκαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του «Εξάστερου» να βραχυκυκλώνουν επιθετικά και να παθαίνουν τη γνωστή τους τρικυμία. Από το 71-64 στα 6:17 για το φινάλε πέτυχαν μόλις 3 πόντους στα επόμενα 6 λεπτά (3-12 επιμέρους σκορ), με συνέπεια να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο.

Το καθαρό μυαλό του Λι έδωσε τη λύση στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας, με τον Αμερικανό γκαρντ να στέλνει στην παράταση το παιχνίδι (76-76). Εκεί ο αγώνας εξελίχθηκε σε «μία σου και μία μου», αν και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στριμωγμένος στα σχοινιά σε δύο περιπτώσεις στο φινάλε: στο 80-83 με ένα λεπτό για το τέλος και στο 83-85 στα 21 δευτερόλεπτα.

Εντούτοις, οι παίκτες του Ράντονιτς κατέθεσαν (και) την ψυχή τους στο παρκέ, έβγαλαν αντίδραση και με μπροστάρη τον Μπέικον, πέτυχαν μία ακόμα ανατροπή, που τους χάρισε το 3ο ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή διοργάνωση. Η κλάση του Αμερικανού φόργουορντ μίλησε στα κρίσιμα, με τον 27χρονο να δείχνει την ποιότητά του, παρότι μέχρι εκείνο το σημείο ήταν αρνητικός για την ομάδα του: γκολ-φάουλ για το 83-83 και απόλυτη ψυχραιμία στα 6’’ με 2/2 βολές που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Μεσολάβησε βέβαια και το μεγάλο τρίποντο του απίθανου Γουίλιαμς στα 16’’…

ΠΑΟ θα πει μαχητική ψυχή

Το συμπέρασμα που βγαίνει από το ματς είναι ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε τη μαχητική ψυχή του, αλλά και το γεγονός ότι διαθέτει ικανότατες μονάδες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα δύσκολα. Η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα δεν έχει γίνει ομάδα και σίγουρα χρειάζεται μπόλικη δουλίτσα, αφού δεν παρουσιάζει καλό πρόσωπο με το μπάσκετ που (δεν) παίζει, όμως στη συγκεκριμένη φάση της περιόδου αυτό που μετράει είναι να γεμίζεις το… σακούλι.

Υ. Γ. Τώρα... νίκη και κόντρα στη Βιλερμπάν για να έχει αξία το ροζ φύλλο κόντρα στους Ιταλούς.

Υ. Γ. 2 Μετά από καιρό, οι Λι και Γκουντάιτις ήταν θετικότατοι κι έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν.

Υ. Γ. 3 Χρήζουν αναφοράς τα μόλις 7 λάθη σε 45 λεπτά από τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x