Γιώργος Πετρίδης

Η βραδιά των... Κωνσταντίνων

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στο νεόκτιστο γήπεδο της Βιλερμπάν.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το… καθήκον του αφού επικράτησε 89-81 της Βιλερμπάν στο νεόκτιστο γήπεδο της γαλλικής ομάδας και επανήλθε στις νίκες μετά από 3 συνεχόμενες ήττες.

Φυσικά και υπάρχουν αρκετά στοιχεία που χρήζουν διόρθωσης από το τεχνικό επιτελείο, όμως σε αυτό το σημείο της σεζόν αυτό που έχει αξία είναι να γεμίζεις το σακούλι με θετικά αποτελέσματα. Άλλωστε, το παράδειγμα του αγώνα με την Παρτίζαν είναι πολύ πρόσφατο και μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια: σε εκείνο το ματς το «τριφύλλι» πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση για 37-38 λεπτά, αλλά τι να το κάνεις που στο φινάλε ήρθε η ήττα;

Όσον αφορά την αναμέτρηση στη Λυών, οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση για περίπου 25 λεπτά συνολικά, ωστόσο είχαν κάποια νεκρά διαστήματα που παραλίγο να τους στοιχίσουν. Για την ακρίβεια και για να είμαστε δίκαιοι, στοίχισαν αυτά τα διαστήματα, καθώς η γαλλική ομάδα έφτασε να ισοφαρίσει (69-69) στα 6 λεπτά πριν από το φινάλε και πήρε την ψυχολογία και το μομέντουμ του αγώνα με το μέρος της. Και θα στοίχιζαν ακόμα περισσότερο αν υπήρχε πιο ισχυρός αντίπαλος στην απέναντι όχθη.

Το λέμε αυτό διότι ότι ο «εξάστερος» έφτασε μέχρι και το +16, ενώ διατηρούσε διψήφιες διαφορές μέχρι λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου. Στα θετικά πρέπει να επισημάνουμε ότι η ομάδα του Αταμάν είχε πολλές καλές στιγμές στον επιθετικό τομέα στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι εκείνο το σημείο δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φτάσει σε μια άνετη νίκη: έως τα μισά της 2ης περιόδου εκτελούσε με αξιοθαύμαστα ποσοστά στα τρίποντα (7/10), τα περισσότερα εκ των οποίων ήρθαν μέσα από ιδανικές συνθήκες.

Μόνο που για μια ακόμα φορά εμφάνισε δύο πρόσωπα μέσα στο ίδιο ματς. Και ξέρουμε όλοι ότι το κακό… προσωπείο του φετινού Παναθηναϊκού είναι σχεδόν καταστροφικό αφού σε αυτά τα διαστήματα γκρεμίζει μονομιάς ό,τι με κόπο χτίζει νωρίτερα. Προφανώς λοιπόν και το «τριφύλλι» θα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια στο παιχνίδι του αν θέλει να έχει υψηλές βλέψεις κατά την τρέχουσα σεζόν. Άλλωστε, στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας δεν συγχωρείται οποιαδήποτε… αβλεψία.

Κατά τα λοιπά, οι «πράσινοι» έδειξαν ψυχραιμία στην τελική ευθεία του αγώνα και πέτυχαν τα μεγάλα σουτ απέναντι σε μια ομάδα που βελτιώθηκε με τον Ποτσέκο και δεν παρατάει κανένα παιχνίδι. Κρατούν λοιπόν ότι με συνοπτικές διαδικασίες μετέτρεψαν το 74-76 σε 76-84 (με 3 μεγάλα σουτ από Γκριγκόνις, Σλούκα, Μήτογλου) μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο λεπτά, ενώ δεν λοξοδρόμησε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Σε ατομικό επίπεδο, ήταν η βραδιά των… Κωνσταντίνων. Ο Σλούκας πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα και βγήκε μπροστά ως ηγέτης. Εκτελεστικά «ξεμπούκωσε» έξω από τα 6,75μ., ενώ δημιουργικά άγγιξε το τέλειο (σ.σ. 12 ασίστ), αφού ξεχαρβάλωσε την αντίπαλη άμυνα με τις εξαιρετικές πάσες του. Γενικότερα, κάπου στους 50 από τους 89 πόντους της ομάδας ξεκίνησαν από τα χέρια του, είτε σκοράροντας (18 πόντοι), είτε πασάροντας.

Πετρίδης: Η βραδιά των.... Κωνσταντίνων

Ένας ακόμα Κωνσταντίνος, ο Ντίνος Μήτογλου ήταν απολαυστικός και καθοριστικός σε έναν ακόμα αγώνα. Ο 27χρονος φόργουορντ «κατάπιε» τον Λοβέρν και ολοκλήρωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ (16 πόντοι, 11 ριμπάουντ) βοηθώντας σε όλους τους τομείς. Σημαντικό ρόλο στην πολύ καλή απόδοσή του έπαιξε και ο… Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, ο οποίος έδωσε σημαντικές βοήθειες και ανάσες στον «Μήτο».

Πετρίδης: Η βραδιά των.... Κωνσταντίνων

Ο τρίτος της παρέας που γιορτάζει στις 21 Μαΐου ήταν εκείνος που έδωσε πνοή και ενέργεια στην 4η περίοδο. Ο λόγος για τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος θωράκισε τη ρακέτα και βοήθησε πολύ με την αθλητικότητά του, ενώ μοίρασε δύο εντυπωσιακές τάπες. Συν τοις άλλοις, πήρε δύο κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ και «χάρισε» φρεσκάδα στον Λεσόρ, όσο εκείνος ήταν καθισμένος στον πάγκο με 4 φάουλ. Μοναδικό ψεγάδι οι 0/5 βολές…

Πετρίδης: Η βραδιά των.... Κωνσταντίνων

Τώρα έρχονται κάποιες πολύτιμες ανάσες για την ομάδα, που έχει μπροστά της μια άκρως απαιτητική «διπλή» υποχρέωση την ερχόμενη εβδομάδα στην Ευρωλίγκα…

Υ. Γ. Πολύ καλός και ο Γκριγκόνις, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους στο 4ο δεκάλεπτο (19 συνολικά) και απέδειξε ότι έχει… κρύο αίμα.

Υ. Γ. 2 Σημαντικό και το challenge που κέρδισε ο Αταμάν στο 69-71.

Υ. Γ. 3 Να επισημάνουμε πάλι ότι είναι πολύ έξυπνη η κίνηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε συνεργασία με το Aktina Travel για τα πακέτα με τις πτήσεις τσάρτερ. Αφενός, ο κόσμος (σ.σ. αρκετές οικογένειες στο ταξίδι στη Λυών) έρχεται πιο κοντά με την ομάδα. Αφετέρου, διευκολύνονται πολύ οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x