Γιώργος Πετρίδης

Ήταν… Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο και απέφυγε την παγίδα

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Βιλερμπάν.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δυσκόλεψε αρκετά τη ζωή του στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Βιλερμπάν, αλλά μόλις… σοβαρεύτηκε, καθάρισε τη Βιλερμπάν (85-67) κι έκανε το καθήκον του αποφεύγοντας την παγίδα και μια οδυνηρή γκέλα που δεν θα είχε περιθώριο «διόρθωσης».

Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του Αταμάν δεν είχαν την απαιτούμενη όρεξη και ενέργεια στα πρώτα 20 λεπτά κι έδωσαν το δικαίωμα στους Γάλλους να ελπίζουν ότι μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός πως δεν έκαναν ούτε ένα κλέψιμο (!) μέχρι να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν θυμόμαστε και κάποιο άλλο φετινό παιχνίδι του «τριφυλλιού» που να μην έχει «κλέψει» ούτε μία μπάλα σε ολόκληρο ημίχρονο. Επιθετικά δε, είχαν μπλοκαριστεί κάπως από τη ζώνη των φιλοξενούμενων και σε γενικές γραμμές δεν έβρισκαν στόχο έξω από τα 6,75μ.: σε κάποια στιγμή είχαν 4/16 τρίποντα.

Μετά την ανάπαυλα όμως οι «πράσινοι» αποφάσισαν να… σφίξουν αμυντικά και «έπνιξαν» τη Βιλερμπάν παίρνοντας την απαιτούμενη ώθηση και για το επιθετικό σκέλος. Αντιθέτως με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ο «εξάστερος» έκανε 7 κλεψίματα και σε συνδυασμό με τους πόντους δεύτερης ευκαιρίας που πήρε από τα επιθετικά ριμπάουντ (16 στο σύνολο), κατάφερε να χτίσει σιγά-σιγά διαφορά νίκης και στο τέλος να φτάσει με άνεση στο ροζ φύλλο.

Πετρίδης: Ήταν… Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο και απέφυγε την παγίδα

Πρωτίστως θέλουμε να σταθούμε ατομικά στον Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος βγήκε μπροστά στο δεύτερο μέρος και κουβάλησε επιθετικά την ομάδα, την ώρα που ο Ναν είχε μια κάτω του μετρίου απόδοση. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 21 πόντους με… οικονομία -και ευστοχία- στα σουτ (4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα), οι 15 εκ των οποίων ήρθαν μετά την ανάπαυλα. Μάλιστα, ο έμπειρος γκαρντ έκανε ρεκόρ στην Ευρωλίγκα όσον αφορά το σκοράρισμα, ενώ βοήθησε πολύ και στην άμυνα (3 κλεψίματα). Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι πρόκειται για μεταγραφή-«λίρα εκατό».

Καθοριστική και η συμβολή του Κώστα Σλούκα, ο οποίος ήταν ο μοναδικός διασωθείς του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος και βοήθησε με τις δημιουργίες του (σ.σ. 8 ασίστ συνολικά) για να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι και τα ελεύθερα σουτ. «Έβαλε» στο παιχνίδι και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ενώ κατάφερε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με τον μοναδικό τρόπο που τη «διάβαζε».

Από ‘κει και πέρα, να σταθούμε ιδιαιτέρως στον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, που για έναν ακόμα αγώνα έκανε όλη τη βρώμικη και αθόρυβη δουλειά. Ο Ισπανός φόργουορντ ήταν κομβικός στο κομμάτι της άμυνας κι έδωσε την απαιτούμενη ενέργεια και διάθεση για να αλλάξει το μομέντουμ, ειδικά με τις δύο τρομερές τάπες προς τους αντιπάλους του. Δεν είναι τυχαίο ότι με εκείνον στο παρκέ, ο «εξάστερος» είχε +20 πόντους διαφορά απέναντι στη Βιλερμπάν!

Πετρίδης: Ήταν… Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο και απέφυγε την παγίδα

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός έβγαλε την υποχρέωση χωρίς απώλειες, πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη του και εξαργύρωσε το σπουδαίο διπλό στη Μαδρίτη, ενόσω διατηρείται στην 3η θέση και πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, που μπορεί να κρίνει πολλά για το πλεονέκτημα έδρας, αλλά μπορεί και να μην κρίνει τίποτα…

Υ. Γ. Πανέμορφη η μωβ φανέλα του Παναθηναϊκού, που αποδείχθηκε γούρικη σε πρώτη φάση! Επίσης, έγινε ο... κακός χαμός με τα υπόλοιπα καλούδια (φούτερ, t-shirt κτλ.) που τέθηκαν προς πώληση, αφού εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού.

Υ. Γ. 2 Συγκινητική και άξια συγχαρητηρίων η κίνηση των φίλων του Παναθηναϊκού να τιμήσουν τη μνήμη της Ρούξι Ντουμιτρέσκου με το πανό που ανήρτησαν, αλλά και με τα συνθήματα που τραγουδούσαν για εκείνη σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Μπράβο και στην ΚΑΕ που της αφιέρωσε τη νίκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x