Γιώργος Πετρίδης

Να 'χα χίλια μάτια γι' αυτόν τον Παναθηναϊκό!

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για το σπουδαίο διπλό του Παναθηναϊκού AKTOR στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε επίδειξη δύναμης και πέρασε με επιβλητικό τρόπο από την «κολασμένη» έδρα του Ερυθρού Αστέρα (76-89) για να επιστρέψει στις νίκες και παράλληλα στην 3η θέση της βαθμολογίας. Μια εμφάνιση «να ‘χα χίλια μάτια» από την ομάδα του Αταμάν!

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν φουριόζοι το παιχνίδι και πυροβολούσαν έξω από τα 6,75μ. (7/9 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο) για να αποκτήσουν καθαρό προβάδισμα και να πάρουν την απαραίτητη ώθηση για τη συνέχεια. Το «τριφύλλι» έγινε πιο… πολυδιάστατο επιθετικά στη 2η περίοδο και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με ενεργητικό 51 πόντων έχοντας 9/13 τρίποντα, 14 ασίστ και μόλις 3 λάθη, αριθμοί που του χάρισαν διψήφια διαφορά.

Στην 3η περίοδο ο «εξάστερος» έδειχνε μπλοκάρει και να βραχυκυκλώνει κάπως εκτελώντας πολλές φορές στο τέλος του χρόνου της επίθεσης, αλλά εκεί μίλησε ο Λεσόρ, ο οποίος πέτυχε 8 από τους 19 πόντους της ομάδας του σε αυτό το διάστημα και ξελάσπωσε το σύνολο του Αταμάν. Ο Γάλλος σέντερ ήταν απολαυστικός και βοήθησε αρκετά σε όλους τους τομείς, καθώς πλην των 19 πόντων, είχε 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 τάπες και 8 κερδισμένα φάουλ (30 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης).

Πετρίδης: Να ‘χα χίλια μάτια γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό!

Φυσικά για να φτάσει στο ροζ φύλλο ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε και το σπουδαίο ματς του Σλούκα, ο οποίος απέδειξε την ηγετική φύση του και για πολλοστή φορά τα έκανε όλα σωστά διαβάζοντας με σεμιναριακό τρόπο κάθε φάση: πέτυχε 17 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ, δεν έκανε ούτε ένα λάθος σε 27 λεπτά συμμετοχής και -κυρίως- έκανε το καθοριστικό κλέψιμο στο 1:21 πριν από το φινάλε κόβοντας τελείως τα φτερά των γηπεδούχων, που είχαν μειώσει στο -8 και ήλπιζαν στην ολική ανατροπή.

Από ‘κει και πέρα, ο Μήτογλου ήταν εκείνος που άναψε το φιτίλι κι έδωσε την απαραίτητη ώθηση στο «τριφύλλι» στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου πέτυχε 12 πόντους! Συνολικά, ο 28χρονος φόργουορντ σταμάτησε στους 17 πόντους και στα 9 ριμπάουντ. Καθοριστικότατη και απόλυτα ουσιαστική (πάλι) η παρουσία του Γκραντ, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους και ορισμένα πολύ δύσκολα και σημαντικά καλάθια, μοίρασε 5 ασίστ, κατέβασε 4 ριμπάουντ κι έμεινε στο μηδέν όσον αφορά τα λάθη.

Πετρίδης: Να ‘χα χίλια μάτια γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό!

Συμπερασματικά, ο «εξάστερος» έβγαλε προσωπικότητα μπροστά σε ένα εχθρικό κοινό, ενώ έδωσε επιθετικό σόου και πρόσφερε αρκετές στιγμές για highlights με αποκορύφωμα το απίθανο κάρφωμα (+φάουλ) του Λεσόρ στο 3ο δεκάλεπτο, όπου ο Γάλλος σέντερ έκανε… poster 3 παίκτες του Ερυθρού Αστέρα. Άλλωστε, η πολύ καλή βραδιά του Παναθηναϊκού αποτυπώνεται πλήρως στις 25 ασίστ που μοίρασαν οι παίκτες του. Στην άμυνα δε, περιόρισε τον Τεόντοσιτς και τον Νέντοβιτς (εξαιρείται το 4ο δεκάλεπτο του τελευταίου) και δεν θα μπορούσε να… χάσει από τον Νταβιντόβατς και τον Ίλιτς.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι «πράσινοι» απέφυγαν το στραβοπάτημα, πήραν τον πρώτο από τους πέντε «τελικούς» που είχαν μπροστά τους και πλέον γνωρίζουν ότι με 4/4 στα ματς που απομένουν, τότε θα τερματίσουν σίγουρα στην πρώτη τετράδα και θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Πρώτα απ’ όλα όμως έρχεται η Μπαρτσελόνα για μια πολύ απαιτητική αναμέτρηση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ…

Υ. Γ. Οι διαιτητές της αναμέτρησης τα έκαναν… μαντάρα κι έχασαν τελείως την μπάλα παίρνοντας πολλές λανθασμένες αποφάσεις, ενώ πέρασαν καμιά ώρα (για να αστειευτούμε και λίγο) μπροστά από το instant replay. Αυτό ήταν κάτι που χάλασε τον ρυθμό του παιχνιδιού και κυρίως της ομάδας που προηγούνταν στο σκορ (δηλαδή του Παναθηναϊκού).

Υ. Γ. 2 Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι και οφείλεις να παρουσιάζεις τη δέουσα σοβαρότητα και να μην υποτιμάς κανέναν αντίπαλο. Γι’ αυτό και έχει αξία το διπλό του «τριφυλλιού» στη Stark Arena.

Υ. Γ. 3 Μπράβο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός που στέκεται διπλά στον μικρό Φίλιππο, τον γιο της Ρούξι Ντουμιτρέσκου και του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που έχασε μέσα σε λίγους μήνες και τους δύο γονείς του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x