Γιώργος Πετρίδης

Όταν δεν μπορείς να νικήσεις τη… μισή Εφές, τότε υπάρχει πρόβλημα

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την οδυνηρή ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR από την ελλιπέστατη Εφές.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη και υποτάχθηκε στη… μισή Εφές (71-68), σε μια ήττα που τον προσγειώνει για τα καλά στην πραγματικότητα και του μεταφέρει περισσότερο βάρος στους ώμους.

Η αλήθεια είναι ότι το «τριφύλλι» δεν άξιζε κάτι καλύτερο από το ματς, καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης είχε παραδοθεί στον ρυθμό των γηπεδούχων και δεν είχε τρόπο να επιβάλει τους δικούς του κανόνες.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας του Αταμάν ήταν αποκαρδιωτική και το -6 (37-31) στο 20λεπτο έμοιαζε κολακευτικό. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν άψυχοι, νευρικοί και νωθροί κι έχασαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες με τους αντιπάλους τους, που έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ.

Πετρίδης: Όταν δεν μπορείς να νικήσεις τη… μισή Εφές, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος οι γκαρντ της Εφές έβρισκαν με άνεση τους αφύλακτους διαδρόμους προς το καλάθι του Παναθηναϊκού AKTOR και οι ψηλοί της είχαν στήσει πάρτι μέσα στο «ζωγραφιστό», αφού η αντίπαλη frontline αδυνατούσε να θωρακίσει τη ρακέτα. Προσθέστε και το χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα (2/9) στην αντίπερα όχθη για να αντιληφθείτε πόσο μεγάλο ήταν το πρόβλημα.

Μετά την ανάπαυλα, το «τριφύλλι» βελτιώθηκε κάπως, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που θα του επέτρεπε να χτίσει ένα καλό σερί και να αποκτήσει διαφορά νίκης. Ήταν φανερό ότι ακόμα και στα μικρά προβαδίσματα που έπαιρνε, δεν υπήρχε η απαιτούμενη σιγουριά στην ομάδα για να φτάσει στο ροζ φύλλο.

Αυτό συνέβαινε διότι οι παίκτες του Αταμάν έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο (16 συνολικά), ενώ έχαναν και όλες τις μονομαχίες κάτω από τα καλάθια: οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 19 επιθετικά ριμπάουντ! Ακόμα και στο φινάλε που ο «εξάστερος» ξέφυγε με +3 (65-68), φανέρωσε όλες τις αδυναμίες του κι έμοιαζε σαν να μην… ήξερε τι πρέπει να κάνει για να νικήσει.

Δεν γίνεται στα τελευταία 110 δευτερόλεπτα να μην πετυχαίνεις ούτε έναν πόντο! Ούτε έναν, σε ένα τόσο «κλειστό» ματς, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με… 7 παίκτες, αφού έχασε και τον Γιλμάζ μέσα στον αγώνα. Και ναι, δεν γίνεται σε αυτό το επίπεδο να κερδίσεις παιχνίδι όταν έχεις 20 λιγότερες επιθέσεις (!) από τον αντίπαλο, όπως συνέβη στο «Σινάν Ερντέμ».

Πετρίδης: Όταν δεν μπορείς να νικήσεις τη… μισή Εφές, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα

Από ‘κει και πέρα, είναι ένα ζήτημα για την ομάδα το υπερβολικά «κλειστό» ροτέισον που επιλέγει ο Αταμάν, ο οποίος εμπιστεύεται 7 παίκτες με το… ζόρι. Ο Τούρκος προπονητής μάλλον αδικεί κάποια από τα στελέχη του ρόστερ του και δεν τους δίνει ευκαιρίες, παρότι δεν είναι αρνητικοί. Λόγου χάρη ο Μαντζούκας αγωνίστηκε μόλις για 1,5 λεπτό χωρίς να έχει κάνει κάτι κακό, ενώ ο Βιλντόσα έπαιξε μόνο για 6,5 λεπτά στο πρώτο μέρος, δίχως να πάρει χρόνο στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό δημιουργεί έλλειψη εμπιστοσύνης στο εσωτερικό της ομάδας και σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα σε επίπεδο κόπωσης, αφού κάποιοι άλλοι παίκτες καταπονούνται πολύ περισσότερο και δεν έχουν καθαρό μυαλό στην τελική ευθεία, κάτι που έχει οδυνηρά αποτελέσματα.

Κλείνοντας, ο Παναθηναϊκός AKTOR υπέστη μια ήττα που μπορεί να του στοιχίσει διπλά στο «ταμείο» της σεζόν και σίγουρα οφείλει να διορθώσει πάρα πολλά αν θέλει να διεκδικήσει κάτι καλό φέτος. Η αλήθεια είναι ότι έχουν γεννηθεί υψηλές προσδοκίες από τους «πράσινους» και για να τις δικαιώσουν, θα χρειαστεί μπόλικη δουλειά και μεγάλα αποτελέσματα μακριά από το ΟΑΚΑ…

Υ. Γ. Για τη διαιτησία τι άλλο να σχολιάσουμε πια; Ειδικά στα κρίσιμα σημεία χάθηκε τελείως η μπάλα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x