Γιώργος Πετρίδης

Ούτε με… Λάσο δεν σταματάς αυτόν τον Παναθηναϊκό

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την ψυχωμένη εμφάνιση και το τεράστιο διπλό του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αποδείχθηκε πιο… ανθεκτικός από ποτέ και απέδρασε με σπουδαίο διπλό (75-82) από το «σπίτι» της Μπάγερν Μονάχου, ένα αποτέλεσμα που τον φέρνει αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας και τη 2η θέση. Κακά τα ψέματα, σε αυτή τη φάση ο «εξάστερος» δεν σταματιέται ούτε με… Λάσο. Είτε το κανονικό, είτε τον Πάμπλο.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» δεν μπήκαν με σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι και επέτρεψαν στους Βαυαρούς να βρουν ρυθμό, κυρίως διότι εκτελούσαν με θαυμαστή συνέπεια έξω από τα 6,75μ. (6/10 τρίποντα είχαν κάποια στιγμή), γεμίζοντας με πίεση τους αντιπάλους τους.

Όσο περνούσε η ώρα όμως, η ομάδα του Αταμάν έβρισκε τα πατήματά της και ανέβαζε στροφές επιθετικά. Σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι λύσεις που έδωσαν οι Παπαπέτρου και Χουάντσο, οι οποίοι ήρθαν από τον πάγκο πιο… έτοιμοι από ποτέ και φρόντισαν να κουβαλήσουν το «τριφύλλι» στο δεύτερο δεκάλεπτο και να του χαρίσουν μικρό προβάδισμα πηγαίνοντας στην ανάπαυλα.

Πετρίδης: Ούτε με… Λάσο δεν σταματάς αυτόν τον Παναθηναϊκό

Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε «μία σου και μία μου», με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να είναι αρκετά επιρρεπείς στο λάθος και να γκρεμίσουν ό,τι με κόπο έχτισαν. Πάλι καλά που βρέθηκε ο δύσμοιρος ο Χάρις να τα κάνει… μαντάρα στο φινάλε της περιόδου και να δώσει ανάσα στους «πράσινους». Υψίστης σημασίας ήταν και το buzzer beater καλάθι (πολύ δύσκολο) που πέτυχε ο Ναν, ο οποίος χάρισε προβάδισμα 4 πόντων στην ομάδα του.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην 4η περίοδο, όπου οι παίκτες του «τριφυλλιού» φρόντισαν να τα διαλύσουν όλα μέσα σε 1,5 λεπτό (σκάρτο). Από το 56-63 που έμοιαζε σχετική απόσταση ασφαλείας, βρέθηκαν στο 65-63 μέσα σε 80 δευτερόλεπτα. Κάπου εκεί όμως μίλησε ο Σλούκας, ο οποίος βγήκε μπροστά και πέτυχε μεγάλο τρίποντο αμέσως μετά το τάιμ-άουτ του Αταμάν επιβεβαιώνοντας ότι ζει και αναπνέει γι’ αυτές τις στιγμές. Συν τοις άλλοις, ο αρχηγός του «εξάστερου» ήταν ο ηγέτης που κουβάλησε την ομάδα του από ‘κει και πέρα: στο τελευταίο 5λεπτο μοίρασε 3 ασίστ, κατέβασε 4 αμυντικά ριμπάουντ κι έβαλε δύο καθοριστικές βολές για να καθαρίσει.

Πετρίδης: Ούτε με… Λάσο δεν σταματάς αυτόν τον Παναθηναϊκό

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει προφανώς και στον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αν συνυπολογίσουμε όλα τα δεδομένα. Ο Ισπανός φόργουορντ αισθανόταν πολύ καλά από την αρχή του αγώνα (σ.σ. 9 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο με απόλυτη ευστοχία) και στο φινάλε πέτυχε 5 κρισιμότατους πόντους: ειδικά εκείνο το τρίποντο που έφερε την ομάδα του στο 70-78 ήταν σουτ… νίκης. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και ακόμα καλύτερα, διότι έχει πολλά να προσφέρει ακόμα.

Στα συν του σημερινού παιχνιδιού ήταν φυσικά και η απόδοση του Ιωάννη Παπαπέτρου, που αξιοποίησε στο έπακρο την εμπιστοσύνη του Αταμάν και φρόντισε να προσφέρει σημαντικές βοήθειες σε άμυνα και (κυρίως) επίθεση, αφού ο Γκριγκόνις είχε ένα κακό βράδυ. Όσο για Ναν και Λεσόρ, τι να πεις… Αμφότεροι πέτυχαν μεγάλα καλάθια στις κρίσιμες στιγμές και απέδειξαν ότι είναι οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά όταν η μπάλα ζυγίζει λίγο παραπάνω. Άλλωστε, αυτό είναι το μεγάλο κέρδος του φετινού «τριφυλλιού». Ότι έχει γεμίσει παίκτες με προσωπικότητα και νοοτροπία νικητή, που ξεχωρίζουν στα δύσκολα.

Πετρίδης: Ούτε με… Λάσο δεν σταματάς αυτόν τον Παναθηναϊκό

Κλείνοντας να σταθούμε στους απίστευτους φιλάθλους του «εξάστερου», που δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα και φρόντισαν να κάνουν το BMW Park ένα… μικρό ΟΑΚΑ. Περίπου 3.500 φίλοι της ομάδας ήρθαν στη Βαυαρία από κάθε γωνιά της Ευρώπης (αριθμός-ρεκόρ για ματς κανονικής περιόδου) και απόλαυσαν την ασταμάτητη αρμάδα του Αταμάν, η οποία έφτασε ήδη τις 22 νίκες και βρίσκεται αγκαλιά με τη 2η θέση στην κανονική περίοδο… Αρκεί να κάνει το αυτονόητο κόντρα στην Άλμπα την προσεχή Πέμπτη!

Υ. Γ. Ο τρόπος που έρχονται αυτές οι νίκες του τελευταίου διμήνου ατσαλώνουν και γιγαντώνουν ακόμα περισσότερο την ομάδα! Στο… ολίγον τι τυχερό τρίποντο του Γκραντ στο 70-70 κατάλαβαν οι περισσότεροι ότι η νίκη «πρασινίζει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x