Ένας Παναθηναϊκός όπως περίπου τον ονειρεύονται οι οπαδοί του, εμφανίστηκε στη Γερμανία και καθάρισε… στυγνά την Άλμπα (85-99) σπάζοντας μια αρνητική παράδοση 8 ετών στο Βερολίνο. Η ομάδα του Αταμάν έκανε αυτό που «έπρεπε» και πέτυχε μια νίκη που τόσο ανάγκη είχε.

Οι «πράσινοι» έδωσαν μια μοναδική παράσταση τόσο στο παρκέ, όσο και στις εξέδρες, όπου σχεδόν 2.500 φίλοι τους έστησαν πάρτι και δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα μετατρέποντας τη Mercedes-Benz Arena σε… μικρό ΟΑΚΑ (ή μικρή Λεωφόρο αν προτιμάτε). Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα απλό ματς στην 7η μόλις αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Αταμάν εκμεταλλεύτηκε δεόντως την αμυντική χαλαρότητα των γηπεδούχων και βολεύτηκε από το υψηλό τέμπο που προτιμάει να παίζει τα παιχνίδια της η Άλμπα. Μόνο και μόνο το γεγονός πως πέτυχε 60 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (με 4 παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων) τα λέει όλα και επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Σε αυτό το διάστημα, οι παίκτες του «τριφυλλιού» κυκλοφορούσαν γρήγορα την μπάλα, έβγαλαν εξαιρετικές συνεργασίες και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να εκτελέσουν από κοντινή και μακρινή απόσταση. Κάπως έτσι έφτασαν να έχουν 14/17 δίποντα, 8/12 τρίποντα και 15 ασίστ! Νούμερα εξωπραγματικά, που είχαμε χρόνια να δούμε από τον «εξάστερο».

Πετρίδης: Παναθηναϊκή παράσταση σε παρκέ και εξέδρες

Η αλήθεια είναι ότι κάποιες λίγες στιγμές που εμφανίστηκε έλλειψη συγκέντρωσης και στοίχισε σε άμυνα και ριμπάουντ, δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να έχει μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο 20λεπτο, που θα ήταν φυσιολογικό βάσει της γενικότερης εικόνας των δύο ομάδων. Εδώ έπαιξε ρόλο και ο απρόβλεπτος τρόπος παιχνιδιού της Άλμπα, οι παίκτες της οποίας εκτελούν δίχως να δεύτερες σκέψεις.

Άλλωστε, μέσω αυτού του στυλ -και μέσω της άμυνας ζώνης που χρησιμοποίησαν- επιχείρησαν οι Γερμανοί να επιστρέψουν στις αρχές της 4ης περιόδου, ωστόσο κάπου εκεί οι «πράσινοι» έδειξαν ωριμότητα και ξεδίπλωσαν τις αρετές που συνοδεύουν κάποιους από τους παίκτες του. Εκεί έριξαν τα κορμιά τους στη… φωτιά και παράλληλα βρήκαν 2-3 μεγάλα σουτ για να καθαρίσουν.

Όσον αφορά την ατομική κριτική, να σταθούμε στον εξωπραγματικό Μήτογλου, ο οποίος έκανε όργια πάλι: 24 πόντοι με εξαιρετικά ποσοστά (11/15 εντός παιδιάς), κατέβασε 10 ριμπάουντ) και κυρίως βγήκε μπροστά στα δύσκολα. Από ‘κει και πέρα, ο Μπαλτσερόφσκι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στους δύο τελευταίους αγώνες και ήταν κυριαρχικός στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί τροφοδοτήθηκε σωστά κοντά στη ρακέτα και τελείωσε πολλές φάσεις, όμως το πιο σημαντικό ήταν ότι πλέον δείχνει να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι και στις δύο άκρες του παρκέ, κάτι που φάνηκε από τις 3 ασίστ και τις 3 τάπες.

Πετρίδης: Παναθηναϊκή παράσταση σε παρκέ και εξέδρες

Κατά τα λοιπά, ο Σλούκας ξεδίπλωσε την ηγετική φύση του και καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα παίρνοντας τις σωστές και κατάλληλες αποφάσεις όταν χρειαζόταν. Ο Γκραντ για μια ακόμα φορά έβγαλε το… ψωμάκι του παίζοντας σχεδόν 30 λεπτά και δημιουργώντας εξαιρετικά για τους συμπαίκτες του, αλλά κάνοντας και δουλίτσα στην άμυνα (9 ασίστ, 4 κλεψίματα). Σε αυτό το ματς είδαμε και ένα μέρος του «κανονικού» Βιλντόσα, ο οποίος έδωσε μπρίο και φαντασία στο πρώτο μέρος. Πέτυχε 14 πόντους με 4/4 τρίποντα και μοίρασε 4 ασίστ.

Γι’ αυτόν τον κόσμο τι να πεις; Οι σχεδόν 2.500 οπαδοί του «τριφυλλιού» που βρέθηκαν στις εξέδρες της Mercedes-Benz Arena ήταν συγκλονιστικοί και δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα στηρίζοντας και τονώνοντας την ομάδα. Είναι τρομερό ότι σε τόσο δύσκολες -οικονομικά- εποχές, τόσος πολύς κόσμος έκανε αυτό το ταξίδι, είτε μέσω Αθήνας, είτε μέσω Γαλλίας (σ.σ. μετά το ποδοσφαιρικό ματς με τη Ρεν). Επίσης, αποδεικνύεται εξαιρετική η κίνηση της ΚΑΕ σε συνεργασία με το Ακτίνα Travel να παίρνουν περίπου 110 φίλους μαζί στις πτήσεις τσάρτερ στα εκτός έδρας παιχνίδια. Έτσι έρχεται πιο κοντά η ομάδα με τους φιλάθλους και παράλληλα διευκολύνονται ο Αταμάν και οι παίκτες του.

Τώρα, ο Παναθηναϊκός καλείται να κεφαλαιοποιήσει αυτή τη νίκη και να συνεχίσει στον ίδιο (και ακόμα καλύτερο) ρυθμό. Άλλωστε, έχει μπροστά του 3 συνεχόμενα εντός έδρας ματς στην Ευρωλίγκα με αντιπάλους που του επιτρέπουν να στοχεύει στο «3 στα 3»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x