Γιώργος Πετρίδης

Παναθηναϊκός AKTOR από τα παλιά!

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Βαλένθια.

Ένας Παναθηναϊκός AKTOR από τα παλιά, έκανε μια… χαψιά τη Βαλένθια στο «καμίνι» του ΟΑΚΑ, αφού επικράτησε (90-73) με χαρακτηριστική άνεση της ισπανικής ομάδας και πανηγύρισε την 4η σερί νίκη του στην Ευρωλίγκα ανεβαίνοντας παράλληλα στο 6-4.

Οι «πράσινοι» επέβαλαν τον ρυθμό τους και τους δικούς τους κανόνες από τα πρώτα λεπτά, ενώ εκμεταλλεύτηκαν δεόντως ότι βρήκαν πολλά ελεύθερα σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο: τελείωσαν την εισαγωγική περίοδο (27-18 το επιμέρους σκορ) με 6/9 τρίποντα! Μάλιστα, τα περισσότερα εξ αυτών ήταν με ιδανικές συνθήκες, εξ ου και η υποδειγματική ευστοχία.

Από ‘κει και πέρα, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, με την ομάδα του Αταμάν να συνεχίζει το κρεσέντο της έξω από τα 6,75μ. φτάνοντας μέχρι και σε double score (36-18). Το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε το ημίχρονο έχοντας 10/20 τρίποντα και ένα καθαρό προβάδισμα 14 πόντων, το οποίο έμοιαζε και λίγο βάσει της γενικότερης εικόνας των δύο αντιπάλων.

Πετρίδης: Παναθηναϊκός AKTOR από τα παλιά!

Το σόου του Παναθηναϊκού AKTOR συνεχίστηκε στο 3ο δεκάλεπτο, όταν εκτόξευσε τη διαφορά μέχρι και το +22, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτησή του. Ένα επιθετικό βραχυκύκλωμα λόγω της άμυνας ζώνης των φιλοξενούμενων και μια -απολύτως λογική- χαλάρωση με πολλά λάθη στην εκκίνηση της 4ης περιόδου, επέτρεψαν στους Ισπανούς να πλησιάσουν στο -9, αλλά μέχρι εκεί μπορούσαν καθώς στο φινάλε μίλησε η κλάση των «πράσινων», που καθάρισαν τη δουλειά που είχαν αρχίσει νωρίτερα.

Σε ατομικό επίπεδο, το «τριφύλλι» έβγαλε πάλι αρκετούς πρωταγωνιστές έχοντας 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων φτάνοντας σε ενεργητικό 90 πόντων (με 7 χαμένες βολές) κόντρα στην καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, η οποία δεχόταν 73 πόντους/μέσο όρο. Προσθέστε ότι αυτή τη φορά έδωσε πράγματα και ο Μαντζούκας, που έπαιξε σχεδόν 11 λεπτά και ευστόχησε σε 3/3 τρίποντα στο πρώτο μέρος «ανοίγοντας» την αντίπαλη άμυνα.

Πετρίδης: Παναθηναϊκός AKTOR από τα παλιά!

Ο Σλούκας καθοδήγησε μαεστρικά τους «πράσινους» αγγίζοντας το νταμπλ-νταμπλ (12 πόντοι, 9 ασίστ) και απέδειξε τον ηγετικό χαρακτήρα του στις δύσκολες στιγμές: ο τρόπος που διαβάζει τα mismatch είναι μοναδικός στην Ευρώπη. Ο Λεσόρ ήταν επιβλητικός στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και πέτυχε τους 11 από τους 17 πόντους του συνολικά.

Ο Μήτογλου συνεχίζει να αποδίδει σε υψηλά στάνταρ και ήταν καθοριστικός για πολλοστή φορά φέτος, ενώ ο Γκραντ έδειξε τις εκτελεστικές του ικανότητες (3/3 τρίποντα στην αρχή) και συγχρόνως τις αμυντικές του δυνατότητες καθώς «έσβησε» τον ποιοτικότερο παίκτη της Βαλένθια (βλ. Τζόουνς). Σημαντικός στα κρίσιμα σημεία και ο Γκριγκόνις, που έδωσε λύσεις όταν χρειάστηκε και ξεκλείδωσε την ομάδα.

Πετρίδης: Παναθηναϊκός AKTOR από τα παλιά!

Αν βάλουμε στην εξίσωση και τον 6ο παίκτη του «εξάστερου», τους περίπου 16.000 φίλους του που δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα (πάλι), τότε καταλαβαίνουμε όλοι για ποιο λόγο ήρθε η τόσο άνετη νίκη για το «τριφύλλι». Αλήθεια, πόσα χρόνια είχε ο Παναθηναϊκός AKTOR να κερδίσει με τέτοιο τρόπο μια τόσο σκληροτράχηλη ομάδα;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x