Γιώργος Πετρίδης

Παναθηναϊκός φτιαγμένος από ατσάλι!

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την αγχωτική, αλλά πολύ σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζάλγκιρις.

Ο Παναθηναϊκός τα… χρειάστηκε, αλλά έδειξε ότι είναι φτιαγμένος από ατσάλι, αφού έφτασε στο ζητούμενο που ήταν η νίκη στον «πόλεμο» με τη Ζάλγκιρις (73-71) στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη «διπλή» εβδομάδα στο «σπίτι» του.

Η αλήθεια είναι ότι από το συγκεκριμένο ματς οι «πράσινοι» οφείλουν να κρατήσουν μόνο το αποτέλεσμα και να ξεχάσουν την απόδοσή τους, η οποία χρειάζεται αρκετές διορθώσεις και βελτιώσεις στη συνέχεια αν θέλουν να πετύχουν τον σκοπό τους.

Το κακό για το «τριφύλλι» είναι ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης παρασύρθηκε στο χαμηλό (στα όρια του εκνευριστικού) τέμπο και στο σκληροτράχηλο παιχνίδι των Λιθουανών, που έβαλαν πολύ δύσκολα στους παίκτες του Αταμάν. Οι φιλοξενούμενοι εκτελούσαν τις περισσότερες επιθέσεις τους στο τέλος του χρόνου και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα mismatch που δημιουργούνταν στο χαμηλό ποστ, κάτι που προκαλούσε πρόβλημα στην άμυνα του «εξάστερου».

Πετρίδης: Παναθηναϊκός φτιαγμένος από ατσάλι!

Στο πρώτο ημίχρονο η διαφορά έγινε επί της ουσίας από την απελπιστική αστοχία του Παναθηναϊκού σε τρίποντα (2/8) και βολές (8/17), κάτι που γέμισε νευρικότητα τους γηπεδούχους. Συνυπολογίζοντας και τις χαμένες μάχες κάτω από τη ρακέτα (22-10 τα ριμπάουντ υπέρ της Ζάλγκιρις), φτάσαμε σε αυτό το 36-39.

Μετά την ανάπαυλα ωστόσο, οι «πράσινοι» απάντησαν με… σκληράδα στη σκληράδα των φιλοξενούμενων και προσπάθησαν να αποκτήσουν το μομέντουμ του αγώνα μέσα από την καλή τους άμυνα. Μόνο που δεν ερχόταν αυτό το απαραίτητο ξέσπασμα, που θα τους χάριζε ένα μικρό, αλλά τόσο αναγκαίο -για την ψυχολογία τους- προβάδισμα.

Πετρίδης: Παναθηναϊκός φτιαγμένος από ατσάλι!

Αυτό συνέβη διότι δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει ρυθμό επιθετικά, εγκλωβισμένος στις «δαγκάνες» της Ζάλγκιρις και προδομένος από κάποια «φθηνά» λάθη του. Προσθέστε ότι όταν κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα του, πληγώθηκε από τον απίθανο Σμιτς, ο οποίος πέτυχε και τους 12 πρώτους πόντους της ομάδας του στην εκκίνηση της 4ης περιόδου (με 3/3 τρίποντα)!

Στα κρίσιμα σημεία όμως ήταν η άμυνα που έβγαλε… ασπροπρόσωπη την ομάδα του Αταμάν, που ανάγκασε τους Λιθουανούς σε 3 καθοριστικά λάθη στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και κάπως έτσι έβαλε στο σακούλι της τους 2 βαθμούς. Στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που μετράει σε μια τόσο ανταγωνιστική Ευρωλίγκα και μια νίκη σε ένα τέτοιο ψυχόδραμα ίσως κάνει τη διαφορά περνώντας από το «ταμείο» στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Ολοκληρώνοντας, να σταθούμε στους πρωταγωνιστές αυτής της νίκης. Ο Μήτογλου ήταν συγκλονιστικός για ένα ακόμα παιχνίδι κρατώντας όρθια την ομάδα του στα δύσκολα (19 πόντοι, 6 ριμπάουντ) παίζοντας 38 λεπτά! Θετικότατοι στο δεύτερο ημίχρονο οι Σλούκας και Λεσόρ, ενώ ο Γκραντ ήταν άκρως ουσιαστικός σε έναν ακόμα αγώνα: 10 πόντοι, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και -κυρίως- 0 λάθη σε 28 λεπτά!

Πετρίδης: Παναθηναϊκός φτιαγμένος από ατσάλι!

Τώρα άπαντες στον Παναθηναϊκό καλούνται να μαζέψουν δυνάμεις (όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό) και να παρουσιαστούν πολύ πιο βελτιωμένοι σε 48 ώρες, αφού έρχεται το εντός έδρας με την καλοδουλεμένη -και πιο ποιοτική από τη Ζάλγκιρις- Βίρτους Μπολόνια…

Υ. Γ. Για καλή της τύχη, η ομάδα του Αταμάν δεν πλήρωσε σε ένα τόσο «κλειστό» ματς τις 12+1 χαμένες βολές. Εντούτοις, αυτό είναι που χρήζει άμεσης διόρθωσης…

Υ. Γ. 2 Ο Παναθηναϊκός πήρε άριστα στον τρόπο αντιμετώπισης του καλύτερου παίκτη της Ζάλγκιρις (Έβανς), αλλά την... πάτησε από τους υπόλοιπους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x