Γιώργος Πετρίδης

Το νέο γήπεδο που θα ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΚ και το… μακρύ καλοκαίρι για το ρόστερ

Η μετακόμιση στο νέο «σπίτι» αναμένεται να φέρει πολλά περισσότερα έσοδα στην ΚΑΕ ΑΕΚ, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί προτεραιότητα για τους ανθρώπους της Ένωσης να κλείσει η υπόθεση-γήπεδο.

Λίγο πριν μπούμε και επίσημα σε ρυθμούς καλοκαιριού, ας κάνουμε μια σύνοψη για το που βρίσκονται τα ανοιχτά θέματα που αφορούν την μπασκετική ΑΕΚ.

Ένα από τα πρώτα ζητήματα-στόχους που έθεσε ο Μάκης Αγγελόπουλος όταν ανέλαβε την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ ήταν να βρει και να φτιάξει το δικό της «σπίτι». Και σε βάθος χρόνου να χτίσει τη δική της πολιτεία, η οποία θα αποτελέσει εγγύηση για το μέλλον του συλλόγου.

Μετά από πολλές… παλινωδίες και αμέτρητες συσκέψεις με τους αρμόδιους, η λύση βρέθηκε κι αφού πρώτα «σβήστηκαν» από το χάρτη το Γαλάτσι, το ποδηλατοδρόμιο και το τένις στο ΟΑΚΑ.

Οριστικά κι αμετάκλητα, το κλειστό των Άνω Λιοσίων θα είναι το επόμενο γήπεδο της Ένωσης! Κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι όταν ο διοικητικός ηγέτης μιλούσε πριν από μερικούς μήνες για το συγκεκριμένο όραμά του, οι περισσότεροι δεν πίστευαν πως θα προχωρήσει τόσο γρήγορα η υπόθεση.



Το πείσμα του και η επιμονή του όμως -και παρά τις αντιξοότητες λόγω Covid-19- ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά και πλέον απομένουν σχεδόν τα… τυπικά για τη μετεγκατάσταση της ΑΕΚ στο πάλαι ποτέ «σπίτι» της πάλης, στο οποίο αναμένεται να μπει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- με την εκκίνηση της περιόδου 2020-21.

Όπως έχουν υπολογίσει οι άνθρωποι του «Δικεφάλου», το νέο γήπεδο θα φέρει αυξημένα έσοδα κατά 150% σε σχέση με αυτά του ΟΑΚΑ! Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίζοντα τα εισιτήρια και η παρουσία φιλάθλων...

Πώς προκύπτει αυτό το ποσοστό; Από την ονοματοδοσία που θα πάρει το κλειστό και τις εμπορικές χρήσεις του μέχρι τις διαφημίσεις στο εσωτερικό του.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το βλέμμα όλων στην Ένωση είναι στραμμένο στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία εισόδου στο νέο «σπίτι» της ομάδας, που αποτελεί προτεραιότητα σε αυτή τη φάση, καθώς απομένουν μόνο η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής, αλλά και οι εργασίες που χρειάζονται για να μετατραπεί σε γήπεδο μπάσκετ.

Στα του ρόστερ, δεν υπάρχει κάτι απτό για να αναφέρουμε. Κύριο μέλημα ήταν και είναι να διατηρηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο τον Φεβρουάριο, όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο.



Ήδη πάντως έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τους παίκτες για τις περικοπές των φετινών απολαβών τους και σε πρώτη φάση υπάρχει σύμπνοια και θετική διάθεση από τις δύο πλευρές. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει συμφωνήσει με τις προτάσεις της διοίκησης.

Μόλις ολοκληρωθούν τα δύο προαναφερθέντα κομμάτια (βλ. γήπεδο, διαπραγματεύσεις για τη φετινή σεζόν), τότε θα πάρει μπρος -μέσα στον Ιούνιο- ο σχεδιασμός για τον καταρτισμό του ρόστερ για την επόμενη περίοδο, η οποία θα ξεκινήσει με το Final-8 του BCL.

Σε πρώτη φάση, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει εκφράσει την επιθυμία του για την παραμονή των τεσσάρων ξένων (Ματσιούλις, Λάνγκφορντ, Σλότερ, Ρέι), με τους οποίους έχουν γίνει κάποιες επαφές. Αλλά μέχρι εκεί…

Από ‘κει και πέρα κι εφόσον κλείσουν θετικά οι συγκεκριμένες υποθέσεις, θα γίνουν κινήσεις για να καλυφθούν οι θέσεις των δύο ξένων με την απόκτηση ενός καθαρόαιμου σέντερ κι ενός ακόμα που θα αγωνίζεται στο «4» και στο «5».

Θα πρέπει πάντως να ξεκαθαρίσουμε ότι χρειάζεται υπομονή από τους φίλους της ομάδας, καθώς προβλέπεται… μακρύ καλοκαίρι μέχρι να πάρει την τελική του μορφή το ρόστερ (βλ. τα προ μηνός δεδομένα).

Άλλωστε, για αρκετούς παίκτες της Ένωσης υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, ενώ είναι σχεδόν δεδομένο πως οι διαπραγματεύσεις με τους περισσότερους παίκτες θα διαρκέσουν πολύ.

Μην ξεχνάμε ότι η επόμενη μέρα στην εποχή του κορωνοϊού κρύβει πολλά ερωτήματα για όλους και γέννησε νέες παραμέτρους που δεν γνωρίζαμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x