Νίκος Κατσαρός

Για να βολευτούν όλοι οι «δικοί» μας

Με την αντικατάσταση του Γ. Ιωαννίδη από τον Γ. Ανδριανό, δεν μπορώ να πω ότι ξεκινάει μια νέα εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός...

Με την αντικατάσταση του Γ. Ιωαννίδη από τον Γ. Ανδριανό, δεν μπορώ να πω ότι ξεκινάει μια νέα εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό.

Μορφωμένος άνθρωπος, αλλά με κυριότερο προσόν ότι έχει προσφέρει υπηρεσίες στη Ν. Δημοκρατία από πολλές θέσεις ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, είναι φανερό ότι υπουργοποιήθηκε, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, αφού στο βιογραφικό του δεν υπάρχει κάτι που να μαρτυράει κάποια σχέση του με τον αθλητισμό.

Διόλου παράξενο κάτι τέτοιο, αφού εδώ και αρκετά χρόνια, κι ακόμη περισσότερο, από τότε που μας κτύπησε η κρίση, για όλες τις Κυβερνήσεις ο αθλητισμός είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας.

Με μηδαμινά κονδύλια για την στη διάθεσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει μετατραπεί πλέον σε… διακοσμητικό στοιχείο για να μην πω σε αναγκαίο κακό για κάθε Κυβέρνηση.

Ο Γ. Ιωαννίδης θα μείνει στην ιστορία για την αναδιάρθρωση, με σκανδαλώδη τρόπο, των πρωταθλημάτων προκειμένου να βολευτούν ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα που μπήκαν στη Β’ Εθνική από το… παράθυρο. Θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του, αν δεν έπρεπε να βολευτούν όσο περισσότεροι «δικοί» μας.

Αυτή άλλωστε ήταν η κεντρική συλλογιστική του ανασχηματισμού, όπου το τελευταίο πράγμα που απασχόλησε των Πρωθυπουργό ήταν η επιλογή των ικανότερων να διαχειριστούν τα τεράστια προβλήματα της χώρας.

Έγινε ένα πολύωρο φτηνό παζάρι μεταξύ των αρχηγών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ενός πρώην σοσιαλιστικού και υπό διάλυση κόματος, για να μοιραστούν υπουργικοί θώκοι και να εξασφαλιστεί όσο γίνεται περισσότερος χρόνος πολιτικής ζωής σε τελειωμένους βουλευτές.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η φράση του κ.Σαμαρά προς τον τέως αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, κ. Γ. Τζαβάρας, ότι δεν περιλαμβάνεται στη νέα Κυβέρνηση «επειδή δεν βγαίνει το σχήμα»!

Με τέτοια κριτήρια λοιπόν αποκτήσαμε την Κυβέρνηση που περιμένουμε να μας σώσει. Και μη (αν υπάρχουν) χειρότερα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x