Γ' Εθνική

Για να γυρίσει ΑΕΚ…

…θέλει δουλειά πολλή! Με εμφανείς αδυναμίες ακόμα (ειδικά στην άμυνα) και πιο ενθαρρυντικό στοιχείο ότι ο Ιβάν Μπρέσεβιτς παραμένει συνδεδεμένος με τα δίχτυα, η «Ένωση» έμεινε στο 1-1 με την Καλαμαριά

Τον δρόμο που έχει μπροστά της μέχρι ν’ αρχίσει να δικαιολογεί τη φανέλα της επιβεβαίωσε η ΑΕΚ.

Η «Ένωση» παρουσιάστηκε σφιγμένη απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, εμφάνισε και πάλι παθογένειες στην άμυνα και χρειάστηκε αλλαγές (και μια υπέροχη ενέργεια του νεαρού Καζβιρόπουλου) για να φτάσει στο 1-1.

Η εμφάνιση του συγκινητικού Γεωργέα, η όρεξη του Ανάκογλου και το «δολοφονικό» ένστικτο του Μπρέσεβιτς (που σκόραρε για τρίτο σερί φιλικό) τα πιο αισιόδοξα μηνύματα από το σοβαρότερο τεστ της προετοιμασίας ως τώρα.


Πώς έπαιξε

Την ενδεκάδα που αναμενόταν -βάσει των όσων είχε δείξει στις τελευταίες προπονήσεις- επέλεξε ο Τραϊανός Δέλλας. Με σύστημα 4-2-3-1 λοιπόν (και απόντα και πάλι τον Ρενάλντο Ράμα που ένιωσε ενοχλήσεις και αποκλείστηκε) η ΑΕΚ παρατάχθηκε ως εξής στο γήπεδο:

Κάτω από τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Σταθάκης, Ντούμπερετ και Γεωργέας. Στα χαφ ήταν οι Ρόβας-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Πεταυράκης (αριστερά), Ανάκογλου (επιτελικός), Δημγκιόκας (δεξιά) και προωθημένος ξεκίνησε ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Το να βλέπουν την ΑΕΚ -για πρώτη φορά στην ιστορία- να παίζει με αντίπαλο από ανώτερη κατηγορία ήταν ένα από τα σοκ που θα ζήσουν φέτος οι φίλοι της. Το κακό όμως δεν ήταν ότι στα χαρτιά (αν και η φράση πληγώνει και τον κόσμο της και τον σημερινό της αντίπαλο) η «Ένωση» ήταν… χειρότερη απ’ την Καλαμαριά. Το κακό ήταν πως το ίδιο συνέβη στο πρώτο μέρος και στο γήπεδο.

Χωρίς κυκλοφορία της μπάλας και κίνηση χωρίς αυτή, οι «κιτρινόμαυροι» έμοιαζαν ακίνδυνοι. Τόσο πολύ, όσο αποκομμένος φαινόταν στην επίθεσή τους ο Μπρέσεβιτς. Τα πιο ανησυχητικά μηνύματα όμως συνέχισαν να έρχονται απ’ την άμυνα. Αυτή που δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη, άφησε με χαρακτηριστική ευκολία τον Βλάχο να σκοράρει και είχε ως μοναδικό διασωθέντα τον συγκινητικό Γεωργέα.

Στην επιστροφή απ’ το ημίχρονο ο Τραϊανός Δέλλας δεν έκανε αλλαγές. Αποδείχθηκε όμως ότι μόνο τέτοιες θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εικόνα της ΑΕΚ. Και μάλιστα σε χρόνο… dt! Δεν χρειάστηκε λοιπόν ούτε ένα λεπτό στο γήπεδο ο θρασύς Καζβιρόπουλος για να χορέψει την αντίπαλη άμυνα. Και δεν χρειάστηκε παρά ένα άγγιγμα στην μπάλα ο (σωστά τοποθετημένος ωστόσο) Μπρέσεβιτς για να τη σπρώξει από κοντά στα δίχτυα.

Εκτός της επιβεβαίωσης όμως ότι ο Κροάτης είναι «killer», κατά τ’ άλλα… σκοτωμένα πράγματα για την ΑΕΚ. Διότι οι νεαροί που μπήκαν της έδωσαν μεν ενέργεια. Της επέτρεψαν να πιέσει ψηλά. Όχι όμως και να φτιάξει ευκαιρίες. Κι όταν άρχισαν και οι μαζεμένες αλλαγές, η όποια συνοχή χάθηκε. Μαζί με την ευκαιρία για την «Ένωση» να πάρει μια νίκη -που ακόμα κι αν κατακτούσε όμως, δεν θα σκέπαζε τις χτυπητές (ακόμη) αδυναμίες της.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Τσουμάγκας (55’ Αργυρίου), Σταθάκης (75’ Τζανετόπουλος), Ντούμπερετ (64’ Τσούπρος), Γεωργέας (71’ Κάτσικας), Ρόβας (55’ Καζβιρόπουλος), Κορδέρο (67’ Παληαρούτας), Πεταυράκης (75’ Τσουκαλάς), Ανάκογλου (78’ Τζάθας), Δημγκιόκας (55’ Μούργκα), Μπρέσεβιτς (73’ Τσεβάς)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Ανδρέας Παντζιαράς): Καρατζιοβαλής, Πιτσόκος, Λιόνης, Κισκαμπάνης, Μανουσαρίδης, Δέντσιος, Βέργος, Παρμαξίδης, Ναλμπάντης, Βλάχος, Αθανασιάδης

Τα γκολ του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x