Άρης Ασβεστάς

Γιατί δεν έφτασε ποτέ το «καλό» ριπλέι στο μόνιτορ του Κουμπαράκη;

Ο Άρης Ασβεστάς βάζει στο τραπέζι όλα τα δεδομένα για τα όσα έγιναν με το VAR στο Καραϊσκάκη, θέτει ερωτήματα και… περιμένει δυναμική αντίδραση από ΚΕΔ/ΕΠΟ και Αυγενάκη!

Το είχα προβλέψει με το χθεσινό μου άρθρο, το πρωί του Σαββάτου, ότι με το VAR θα πέσει γέλιο και θα το ξεφτιλίσουμε σε χρόνο dt. Δικαιώθηκα μέσα σε λίγες ώρες, αλλά εδώ που τα λέμε δεν έκανα και καμιά φοβερή μαντεψιά! Νομίζω όλοι το ίδιο πίστευαν…

Πρέπει, όμως, να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, χωρίς κουκουλώματα: Η προηγούμενη κυβέρνηση, άρα με την ευρύτερη έννοια η ελληνική πολιτεία, που συνεπάγεται όλοι εμείς οι φορολογούμενοι, ΠΛΗΡΩΣΑΝ πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ για να έρθει και να εγκατασταθεί το VAR στην Ελλάδα.

Άρα η πολιτεία είναι εκείνη που πρώτη απ’ όλους πρέπει να επιζητά και να απαιτεί την σωστή λειτουργία του, αν σέβεται φυσικά τα χρήματα των Ελλήνων.

Και για να μην μιλάω γενικόλογα, περιμένω από τον Λευτέρη Αυγενάκη να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα και να αναζητήσει ευθύνες. Εδώ δεν υπάρχουν… αυτοδιοίκητα. Εδώ είναι ένα έργο –υπό μία έννοια- δικό του!

Επί της ουσίας τώρα…

Ελπίζω η ΚΕΔ του Βίτορ Μέλο Περέιρα, αλλά και η ΕΠΟ που πρέπει να θίγεται απ’ όλο αυτό, να έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για το τι συνέβη με το VAR στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Διότι, χωρίς να βγάζουμε αυθαίρετα πορίσματα, εδώ έχουμε κάποια πολύ συγκεκριμένα περιστατικά:

Υπάρχει μια περίπτωση πέναλτι για την οποία έχουμε δει από τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα ένα πολύ διαφωτιστικό ριπλέι. Ένα πλάνο που δίνει την φάση στο «πιάτο»!

Ο VAR (Τζοβάρας) λέει στον διαιτητή (Κουμπαράκη) να πάει στο μόνιτορ να το δει από μόνος του και να σχηματίσει άποψη.

Ο Κουμπαράκης πάει στο μόνιτορ, όμως διαπιστώνουμε (διότι αυτό που βλέπουμε εμείς εκείνη τη στιγμή είναι αυτό που βλέπει και ο διαιτητής στο μόνιτορ) ότι δεν παρακολουθεί το άψογο και πεντακάθαρο πλάνο που έδειξε νωρίτερα η συνδρομητική τηλεόραση, αλλά ένα κάκιστο και μακρινό ριπλέι, που δεν δείχνει καθαρά την φάση.

Απολύτως καλόπιστα τίθεται το ερώτημα: Γιατί ο Κουμπαράκης δεν είδε το «καλό» ριπλέι; Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;

Ευθύνεται ο Τζοβάρας, που επέλεξε να στείλει στο μόνιτορ του διαιτητή μόνο μακρινά πλάνα;

Από τη Nova πάντως λένε ότι ουδείς από την παραγωγή της μετάδοσης μπορεί να παρέμβει σε αυτό, και πως ο VAR έχει όλα τα ριπλέι της μετάδοσης στην διάθεσή του. Άρα εκείνος κάνει την επιλογή.

Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και πρέπει να διαλευκανθεί. Διότι με τέτοια φαινόμενα, δεν τινάζεται απλά το πρωτάθλημα στον αέρα, αλλά και μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων.

Αναμένουμε επίσημες διευκρινήσεις και ανακοινώσεις από την ΚΕΔ (και φυσικά κυρώσεις στους διαιτητές αν έχουν ευθύνη), αλλά και τις κινήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού. Θα ξέρει, άλλωστε, ότι τέτοια περιστατικά προκαλούν βία και αποστροφή στις οικογένειες, τις οποίες –όπως μας λέει- θέλει να επαναφέρει στα γήπεδα…

Υ.Γ: Δουλειά της διοργάνωσης των αγώνων, δηλαδή της λίγκας, είναι να κρατάει τα παράσιτα του χώρου μακριά από το σημείο που πηγαίνει ο διαιτητής για να δει το μόνιτορ. Ο Μπάμπης ο σουγιάς μπορεί να φωνάζει από την εξέδρα «έλεος Κουμπαράκη», αλλά μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ, όχι. Εκτός αν είναι το ίδιο πρόσωπο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x