Stoiximan Super League

Γκάλο: «Έχουμε δρόμο μπροστά μας…»

Το καλό ξεκίνημα του Παναιτωλικού έχει φέρει κύμα ενθουσιασμού στο Αγρίνιο, όμως ο Ροντρίγκο Γκάλο τονίζει πως άπαντες πρέπει να περιμένουν καθώς ακόμα… είναι νωρίς.

Το μυαλό του στον Παναιτωλικό έχει ο Ροντρίγκο Γκάλο, όπως τόνισε μιλώντας σε εφημερίδα του Αγρινίου. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αναφέρθηκε στην πορεία που κάνει η ομάδα του φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αλλά και στις προσωπικές του εμφανίσεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Από την πρώτη μέρα που ήρθες στο Αγρίνιο προσαρμόστηκες αμέσως και έδειξες ότι δεν είχες το παραμικρό πρόβλημα σε μια καινούργια ομάδα και σε ένα καινούργιο περιβάλλον για σένα. Ήταν τελικά τόσο εύκολο αυτό;

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό απ’ ότι στην Πορτογαλία. Τα πάντα όμως είναι θέμα δουλειάς και έχω δουλέψει πολύ από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ. Με το όνειρο που έχω σαν ποδοσφαιριστής βοηθάω όσο μπορώ για να έχουμε μια καλή κατάσταση στην ομάδα μου».

Ποιο είναι το όνειρό σου λοιπόν;

«Είμαι 27 χρονών και θέλω να παίξω σε μεγάλες ομάδες και φυσικά να παίξω καλό ποδόσφαιρο»!

Πες μας τι γνώμη έχεις σχηματίσει μέχρι στιγμής για το νέο σου περιβάλλον και τη νέα σου ομάδα.

«Ευτυχώς που έχω το Τζούνιορ μαζί μου!!! Περνάω καλά! Είναι μια μικρή πόλη αλλά περνάω πολύ καλά. Η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη και μπορούμε να δουλεύουμε καλά εδώ. Έχουμε τα πάντα και όπου κυκλοφορώ στο Αγρίνιο με σταματάει ο κόσμος και μου λέει, μπράβο Γκάλο, πάμε, είσαι παιχταράς! Αυτό βοηθάει πολύ στην ψυχολογία μου»!

Πού μπορεί να φτάσει φέτος ο Παναιτωλικός;

«Έτσι όπως πάμε μπορούμε να φτάσουμε να έχουμε στο τέλος μια καλή θέση περίπου στη μέση της βαθμολογίας αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη. Έχουμε δρόμο…».

Γνωρίζεις κάτι για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για σένα που γράφεται πολύ τελευταία στον τύπο; Θα ήθελες να μου σχολιάσεις κάτι;

«Οι εφημερίδες τα γράφουν αυτά. Εγώ δε γνωρίζω κάτι. Ούτε ο μάνατζέρ μου με έχει ενημερώσει γι’ αυτό. Το μυαλό μου είναι εδώ»!

Το μυαλό σου είναι εδώ. Και του χρόνου…; Τι σκέφτεσαι μιας και στον Παναιτωλικό ήρθες ως δανεικός.

«Θα δούμε. Έχουμε χρόνο μέχρι εκεί. Τώρα υπάρχει για μένα μόνο ο Παναιτωλικός».

Στον αγώνα με το Λεβαδειακό αγωνίστηκες ως δεξί χαφ. Στα προηγούμενα παιχνίδια είχες αγωνιστεί περισσότερο ως δεξί μπακ. Ποια θέση προτιμάς να αγωνίζεσαι καλύτερα; Ποια σου αρέσει περισσότερο;

«Δεξί μπακ είναι καλύτερα αλλά όπου με χρειάζεται η ομάδα μπορώ να αγωνιστώ. Είτε μπροστά, είτε στο κέντρο είτε ακόμη και… τερματοφύλακας»!

Με ποιους παίκτες κάνεις παρέα περισσότερο στην ομάδα;

«Με τους λατινοαμερικάνους! Με έχουν βοηθήσει πολύ και ο Τζούνιορ και ο Ράφαελ και ο Πόι αλλά γενικά με όλους κάνω καλή παρέα».

Το σχόλιό σου για τον κόσμο του Παναιτωλικού και στην έδρα μας και στα εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθεί την ομάδα.

«Είναι πολύ καλό που έχουμε κόσμο. Όπου παίζουμε έχουμε κόσμο και μας βοηθάει πάρα πολύ. Είναι πολύ σημαντικό και ζητάω από αυτούς να μείνει κοντά μας, δίπλα μας. Τους χρειαζόμαστε πάρα πολύ».

Η άμυνα είναι φέτος το κλειδί της επιτυχίας του Παναιτωλικού. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για μια ομάδα που έχει ως πρώτο το στόχο της παραμονής και πόσο δύσκολο είναι αυτό που έχει καταφέρει η ομάδα να δέχεται –ειδικά στο Αγρίνιο- πολύ δύσκολα γκολ;

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό. Είναι όμως θέμα δουλειάς. Κάθε μέρα δουλεύουμε με τον προπονητή μας και βοηθάει ο ένας τον άλλο και αυτό είναι σημαντικό. Γι’ αυτό πάμε καλά».

Δυο παίκτες της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Κούσας και ο Μπικέι έχουν αναδειχθεί μέχρι στιγμής mvp της αγωνιστικής από τη σχετική ψηφοφορία της Nova. Δεδομένου ότι και εσύ αγωνίζεσαι στην άμυνα και έχεις μια εξαιρετική παρουσία, πιστεύεις ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει και η σειρά σου;

«(σ.σ.γέλια…) Πρώτα απ’ όλα είναι η ομάδα. Πρέπει η ομάδα να παίξει καλά και αυτό είναι που θέλουμε πάντα»!

Ποιο είναι το πιο δυνατό σου σημείο; Το τρέξιμο, η τεχνική σου, η ντρίμπλα ή το σουτ και οι στημένες μπάλες;

«Κάθε αγώνας είναι και διαφορετικά! Τη μια μέρα μπορεί να είναι το σουτ την άλλη κάτι άλλο! Κάθε αγώνας έχει… ιστορία»!

Ποια ομάδα υποστηρίζεις στη Βραζιλία;

«Τη Φλαμένγκο».

Πες μας τα προγνωστικά σου για το μουντιάλ που θα γίνει στην πατρίδα σου τη Βραζιλία. Κατ’ αρχήν θα είσαι παρών όταν θα διεξάγεται;

«Ναι, θα είμαι! Περιμένω πρωτιά από τη Βραζιλία! Να κερδίσει το μουντιάλ και μετά νομίζω πως θα είναι πολύ καλά γενικά σαν ατμόσφαιρα για τον κόσμο».

Για το κύπελλο πώς βλέπεις τη συνέχεια μετά την κλήρωση που έγινε;

«Πρώτα βλέπουμε τον Ατρόμητο και μετά θα δούμε».

Μπορεί να κερδίσει ο Παναιτωλικός στην Ξάνθη;

«Τη χρειαζόμαστε πολύ τη νίκη! Τη θέλουμε, πρέπει και μπορούμε»!

Κλείνοντας, στείλε ένα μήνυμα στον κόσμο το Παναιτωλικού.

«Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο να μας βοηθάει και όλοι μαζί μπορούμε να κερδίζουμε πιο εύκολα με τον κόσμο στο πλευρό μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x