sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Χοντράδες» για γυναίκες, ομοφυλόφιλους, ρατσισμό: Γιατί δεν θέλουν ούτε στη Βαλένθια τον Γκατούζο

Οι οπαδοί της Βαλένθια αντιδρούν στο ενδεχόμενο πρόσληψης του Τζενάρο Γκατούζο και το sport-fm.gr θυμάται τις ατάκες του Ιταλού προπονητή που... δεν αρέσουν.

Η διοίκηση της Βαλένθια έχει βρει στο πρόσωπο του Τζενάρο Γκατούζο τον ιδανικό αντικαταστάτη του Χοσέ Μπορδαλάς, ωστόσο φαίνεται ότι λογάριασε δίχως τον... ξενοδόχο: Τους οπαδούς του συλλόγου!

Οι φίλοι των «νυχτερίδων», που ούτως ή άλλως δεν τα έχουν καλά με τον Πίτερ Λιμ, έχουν αντιδράσει σφοδρά στο ενδεχόμενο πρόσληψη της «Ρίνο», με το hashtag #noagattuso να trendάρει στο Twitter.

O άλλοτε αντιπρόεδρος του ισπανικού συλλόγου, Μιγκέλ Θορίο, αντέδρασε κι αυτός χαρακτηρίζοντας τον Ιταλό ως «σεξιστή, ομοφοβικό και ξενοφοβικό», ενώ για τους δικούς του λόγους τοποθετήθηκε και ο Σαντιάγκο Κανιθάρες.



Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο άλλοτε μέσος της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας αντιμετωπίζει αντιδράσεις προτού αναλάβει μία ομάδα.

Πριν από έναν χρόνο, οι ιθύνοντες της Τότεναμ είχαν εγκαταλείψει τα σχέδια πρόσληψης του Γκατούζο λόγω αντιδράσεων των οπαδών, αποφασίζοντας εντέλει να κινηθούν για τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Γιατί όμως αντιδρούν οι φίλαθλοι στο άκουσμα του ονόματος του 44χρονου τεχνικού;

Οι λόγοι έχουν να κάνουν όχι τόσο με την ποιότητά του ως προπονητή -που επίσης είναι περιορισμένη, βάσει των αποτελεσμάτων του- αλλά κυρίως με τις απόψεις του σε συγκεκριμένα κοινωνικά ζητήματα.



Ο «Ρίνο», γνωστός για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, τον οποίο είχαμε γνωρίσει από κοντά και από εκείνο το πέρασμά του από τον ΟΦΗ το 2014, έχει εναντιωθεί στο παρελθόν στους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Το 2008, όταν έπαιζε ακόμα στους «ροσονέρι», είχε πει ότι «σε έναν γάμο στην εκκλησία, πρέπει να είναι ένας άντρας και μία γυναίκα, ακόμη κι αν έχουμε 2008 και ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Είμαι κάποιος που πίστευε από παιδία στον θεσμό της οικογένειας και για κάποιον που πιστεύει στην θρησκεία του, είναι κάτι παράξενο».



Αργότερα, τον Ιανουάριο του 2013, είχε τοποθετηθεί για τη ρατσιστική επίθεση που είχε δεχτεί ο τότε ποδοσφαιριστής των Μιλανέζων, Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ στη φιλική αναμέτρηση με την Προ Πάτρια.

Το συμβάν είχε οδηγήσει στην αποχώρηση των «ροσονέρι» από το γήπεδο, με τον Γκατούζο να σχολιάζει πως «έμενα για χρόνια στην ευρύτερη περιοχή και είναι γεμάτη μετανάστες, δεν υπάρχουν ρατσιστές εκεί. Πόσες φορές στο παρελθόν γιούχαραν λευκούς παίκτες; Συνέβη και σε μένα αλλά δεν έδωσα σημασία.



Ο Μπόατενγκ προσβλήθηκε αλλά εγώ εξακολουθώ να μην το βλέπω ως ρατσιστικό περιστατικό. Μοιάζει απλά με το τελευταίο επεισόδιο μαζικής βλακείας από μία μειοψηφία. Αλλά αν είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει ρατσισμός, πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Και η αντίδραση στο ματς ήταν λάθος».


Και αφού είχε πιάσει το θέμα των γάμων των ομοφυλόφιλων και του ρατσισμού, ο «Ρίνο» εξέφρασε μερικούς μήνες αργότερα την πεποίθηση ότι οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να εργάζονται στον χώρο του ποδοσφαίρου!



Συγκεκριμένα, στα τέλη του '13, όταν ο εκτελεστικός διευθυντής της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι είχε δεχτεί δίπλα του την κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μπάρμπαρα.

Όπως είχε πει, «κάποιος όπως ο Γκαλιάνι θα έπρεπε να δέχεται περισσότερο σεβασμό. Πραγματικά δεν μπορώ να δω γυναίκες να δουλεύουν στο άθλημα. Δεν μου αρέσει που το λέω αλλά έτσι είναι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x