F1

Γκραν Πρι Στυρίας: Χαρούμενοι οι οδηγοί για τις κατατακτήριες

Ευχαριστημένοι δήλωσαν οι οδηγοί για την απόφαση της FIA να γίνουν τα δοκιμαστικά στη βροχή.

Θετικές εντυπώσεις άφησαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Στυρίας με τη βροχή να εκτοξεύει το θέαμα στα ύψη. Με την κακοκαιρία να χτυπάει το Σπίλμπεργκ το Σάββατο, το σχέδιο της FIA ήταν να μη γίνουν καθόλου κατατακτήριες ή να μετακινηθούν για το πρωί του Σαββάτου. Αλλά με τον καιρό να καλυτερεύει, πάρθηκε απόφαση να γίνουν υπό βροχή με 45 λεπτά καθυστέρηση.

Το νερό στην άσφαλτο του Red Bull Ring ανάγκασε τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν όλο το ταλέντο τους, και αυτοί δήλωσαν ευχαριστημένοι που τους δόθηκε αυτή η ευκαιρία.

Ο Λιούις Χάμιλτον, που παρέδωσε μαθήματα οδήγησης στη βροχή, δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων που μας άφησαν να τρέξουμε. Ήταν σίγουρα στο όριο, αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Είμαι χαρούμενος που δε μας πήραν αυτή την ευκαιρία, επειδή σήμερα, είναι τόσο ξεχωριστό να είσαι εκεί έξω, είναι τόσο δύσκολο. Δε ξέρω πως φαίνεται στις κάμερες αλλά είναι οι δυσκολότερες συνθήκες που τρέχουμε. Μία μικρή απώλεια συγκέντρωσης και είσαι εκτός πίστας».

«Ήταν πολύ ωραία που καταφέραμε να κάνουμε μερικούς γύρους και να τελειώσουμε τις κατατακτήριες. Ήταν ασφαλές μέχρι τους τελευταίους δύο ή τρεις γύρους. Μετά η βροχή δυνάμωσε και έγινε πιο δύσκολο. Ο Μπερντ Μεϊλάντερ και η ομάδα της FIA έκαναν εξαιρετική δουλειά έχοντας μια ασφαλή πίστα τη σωστή στιγμή. Ήταν πολύ καλά οργανωμένο και εκτελεσμένο» σχολίασε ο Εστεμπάν Οκόν.

Ενώ ο ομόσταυλός του στη Renault, Ντάνιελ Ρικιάρντο είπε: «Είμαι ευχαριστημένος που μπορέσαμε να κάνουμε τα δοκιμαστικά σήμερα, νομίζω ήταν η σωστή απόφαση. Πρέπει να έχεις μία απόσταση από τον μπροστινό και έχεις υδρολίσθιση αλλά όσο μπορείς να δεις τη γραμμή σου είσαι εντάξει».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαζαράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x